sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Niin kuin rusakko

Mutturallan Bubble Gumista tuli ihan vain ahdistusompeluna housut. Halusin kokeilla OB:n Rusakkoa (4/2010). Kaverina on varmaankin Kangaskapinan harmaata trikoota.


Kyllä nämä ihan käyttöön menee, mutta ohuemmasta kankaasta olisi nuo sivut rypyttyneet nätimmin. Kavennuksesta huolimatta housut tuntuvat leveiltä, mutta en vielä pienemmän ukkelin päälle ole koittanut. Katsotaan, katsotaan.


Housut ovat koossa 68 cm. Etu- ja takasaumojen kavennuksien lisäksi  lisäsin resorit puntteihin tuosta samasta trikoosta, josta sivupalat tulivat.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Niin kuin kaktus ja pystykauluspaita

Kyllä kai ne kesähelteet vielä palaavat? Tein isommalle Linus-kauluspaidan (OB 3/2018) ja pienemmälle Krtek-lappuhaalarit (OB 3/2017). Vaikka hieman varon pukemasta lapsia aivan samanlaisiin vaatteisiin, niin on se kyllä kätevää, kun kangaspalasta jää vain kämmenen kokoinen pala haaskuuseen (eli päiväkotiaskarteluun). Laiskana en myöskään jaksa osaa jättää kaappiin roikkumaan odottamaan aikaa, että toinen on kasvanut ulos kuosista, vaan teen samoilla langoilla.



Kaktus-kangas on viime kesän Jättirätti-löytö. Tein paidan kesän tarpeeseen eli koossa 104 cm. Aika passeli tuli metrin pätkälle. En ihan tiedä tuon tarkkaa mittaa.



Pienemmän haalarin kooksi valitsin 68:n, jotta menee sitten loppukesästäkin, mutta voi olla, että saumat irvistelevät silloin haaroista. Vaippa ei muistaakseni ollut kovin täynnä kuvaushetkellä, mutta housut tuntuvat kiristävän pepusta. Vai onko se vain tuo asento? Henkseleissä on säätövaraa. 


Ohjeesta poiketen tein taas lapun kaksinkertaisena, kun on niin siistimpi mun mielestä. Näistähän tein jo juoksevan ja vaipattoman versiot viime kesänä.


Edit 10.7.2018 Sovituskuva paidasta


sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Niin kuin Sloppyt

Kuumat ilmat löivät toukokuussa niin yllättäen päälle, että olin hätää kärsimässä vaatevaraston kanssa - omani ja lapsien. Nyt sitä sitten taas on viileämpää, kun nämä sain valmiiksi. Ompeluryhmän innoittamana hain EK:sta erilaisia puuvilloja. Tässä ensimmäisessä on Ryppypuuvilla-nimellä kaupattua kevyttä kangasta.




Vauva sai OB.n uusimman (3/2018) mukaan Sloppyt koossa 68 cm. Tein heti uunituoreesta lehdestä (= ennen kuin seuraava ilmestyi). Rasti seinään. Puntteihin lisäsin kuminauhat ja eteen taskun.

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Niin kuin bokserit

Eikös miehelle synttärilahjaksi pidä antaa bokserit? Ovat kyllä tylsääkin tylsempi lahja, mutta omatekemät. Ja Pojan omavalitsema kangas. Ja vauvan suoma aika. Näin me yhdessä kontribuoitiin tämä. Sovituskuvankin sain. :D

Lapsen paita ja housut


Bokserikuminauha on  Kangaskapinasta, kangas EK:n Motor Fun. Toivottavasti nämä nyt hengittävät vähän paremmin kuin aikaisemmat Ewokit. Lahkeita vähän pidensin tähän Kangaskapinan For Daddy -bokserikaavaan (ilmainen).


.

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Tusina suoraan käyttöön käymättä lankalaatikon kautta

Tilasin tusinan keriä Adlibrikseltä, kun keksin taas pakkotyötä itselleni: onhan tällekin vauvalle saatava oma peitto. Tajusin kyllä valita yksinkertaisen mallin ja kieputtaa ohuen langan kaksinkertaisena puikoilla. Kyllä sitä silti tällaiseen 80 cm * enemmänkuin80 cm peittoon saa aika monta tuntia kulumaan. Ehkä aikaiseksi samalla myös yhden migreenin.



Lanka: Adlibris Baby Merino; 50 g = 180 m; 26 s & 34 krs / 10 cm
Menekki: 10 kerää eli 500 g
Puikot: 4:n pyöröt (80 cm)
Ohje: Klompelompe - Ihania neuleita lapsille, Paijuupeite


Meillä on jo yksi pienempi isoäidin neliöistä koottu peitto esikoisen vauva-ajalta, joten tein tästä isomman, jotta menee mukavammin sitten taaperollekin rattaissa. Ohjetta muutinkin niin, että lisäsin alkusilmukoihin neljä mallikertaa eli 24 silmukkaa. Koko ajan neuloin tuplalangalla, ja kun viimeiset kaksi kerää olivat puolivälissä, aloitin helmineuleen reunaan.


Kaksi muuta kerää tusinasta sai muotonsa jo aiemmin pipon muodossa.

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kesämökkijuhlat

Esikoisen kaveri siirtyi uudelle vuodelle, joten teimme retken heidän mökilleen, jossa synttärit kauniina päivänä olivat. Sanomattakin selvää, että trampoliini ja puhallettu lasten uima-allas olivat kaikkein parasta.

Pienempi lapsi sai ensi kertaa ylleen pupuhaalarit. Niiden kanssa kävi sikäli mieletön mäihä, että kaapista löytyi juuri oikeanvärinen body! Ehkä alitajunta oli rekisteröinyt värin ja vaikutti nappeja aarrelaatikosta valitessani.


Kaava on OB:n Soft & Cosy (6/2017). Laiskuuttani taisin lisätä vain pituutta henkseleihin ja lahkeisiin kokoon 56, kun kaavat olivat jo juhlahousuista valmiina. Trikoo joustaa kuitenkin. Muutoksena myös resorit lahkeensuissa. Kangas on Verson puodista.


Lahjaksi veimme kaivureita, kun niitä kerran jäljellä oli.