lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesä kesä kesä parvekkeella!

Parvekkeella en ole kovin viihtynyt, koska en jaksa istua kovilla puisilla kalusteilla kovin pitkään. Jo viime kesänä suunniteltiin hankkivamme jonkinlainen löhöalue parvekkeelle. Mitään valmista ei metrin leveälle kaistaleelle tuntunut saavan ja kaikki arkutkin, joita ehdittiin vilkaisemaan, vaikuttivat haperoilta. Tänä keväänä bongasin sitten sopivat puutarha-arkut. Odottelin kesäkuuhun asti kalusteiden aleja, sitten patjanostoon ja kangaskauppaan.

Arkut kokosin ja asettelin partsin perälle L-kirjaimen muotoon. Patjasta leikkasin ihan mattoveitsellä ja saksilla samaisen muodon. Loppupituudesta jäi jäljelle selkätyyny, joka sattumalta oli juuri sen verran korkea, että aiemmin tekemäni ritilä arkun pään ja seinän välissä peittyi. 


Patjan pussista muokkasin sitten istuintyynylle sopivan pussin. Hieman jouduin kangasta lisäämään L:n kainaloon, jotta vetoketju asettui kauniisti, eikä jäänyt kiristämään. Jälleen loppupituudesta otin talteen kankaat, joista tein irtotyynyn. Sisällä on täytettä vanhasta lattiatyynystä.


Mittoja:
- Arkut: 90 x 56 x 45 cm 
- Patja: 90 x 200 x 10 cm
- Irtotyyny: 88 x 40 x 5 cm  (Almedahlsin Surt sa räven -kangasta siis metri)
- Patjakangasta otin 3,7 metriä, eikä siitä kovin paljon jäänyt. Aikamoista tetristä sai harrastaa leikkaamisen kanssa. Kankaana vettä hylkivä Annukka.


Tarvikkeet:
- 2 arkkua
- arkkujen levyinen patja
- arkkujen levyisen runkopatjan pohjalaudat + nauloja + saha (sirkkeli) + hiomapaperia + petsi
- tyynyntäytettä
- kangasta kalustetyynyihin ja irtotyynyyn + vetoketjut 90 cm, 50 cm ja 40 cm + tarranauhaa 40 cmViltti menee varmaan vielä vaihtoon, tämä kun on yleensä olkkarissa. Myös vanhasta runkopatjan pohjasta tehty ritilä selkätyynyn takana odottaa petsausta. Eihän sitä juuri näy, mutta puun suojauksen vuoksi ajattelin sen samanväriseksi muun puun kanssa. Ritilän itsensä ajattelin suojaavan tyynyn kangasta hiertymiseltä kiviseinää vasten. Lisäksi sekä istuintyynyn että selkätyynyn voi tarranauhoin kiinnittää ritilään, jotta niiden asentoa ei tarvitse koko ajan korjata.

Ei kommentteja: