keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Onteloneulepelastusko?

Olen tosiaan kiroillut aika pitkän aikaa kirjoneuleen kanssa, kun tehtävänä on ollut monivärinen, yksittäinen kuva muuten yksiväriseen pintaan. Laiskana en ole edes nettiä jaksanut selata vinkiksi. Ilahduinkin, kun uusimmassa Novitassa oli onteloneulepipomalli, joka sellaisenaan vaikutti ihan kivalta. Näytin toiselle ja hänkin mieltyi pipoon, joten joudunkin keksimään itselleni jotain muuta. Pääsin siis kokeilemaan tuota onteloneuletta ensi kertaa toivoen, että se toisi ratkaisun myös tuohon aiempaan ongelmaan. Ja mä luulen, että ainakin toisen työn tekeminen helpottuu. Taidan sen projektin aloittaa kokonaan alusta.


Kun on vuosia jo neulonut, onteloneuleen logiikka oli helppo ymmärtää. Lehdessä oli tosi selvät kuvalliset ohjeet, joita seuraamalla aloittelijakin osaa. Yleensä löydän Novitasta aika harvoin mitään tekemisen arvoista, mutta tällaiset tekniikkakoulut on oikein hyviä! 

Ohje: Novita kevät 2014
Lanka: Novita Seitsemän veljestä, graffitinharmaa ja vaaleanruskea
Menekki: 50 g + 50 g
Puikot: ohjeesta poiketen 4:t

Isommat puikot ei ehkä olleet nappivalinta. Piposta tuli kyllä hyvän kokoinen, mutta näin löysä käsiala voi kostautua ensimmäisessä pesussa. Tai sitten se voi kiristyäkin. Mennee johonkin joululahjakeräykseen, ellei joku sukulainen tai tuttava huuda hep.

Kuviota en tehnyt loppuun asti, vaan vain riville 25 ja sitten sovelsin nuo kavenuksen kuviot vähän miten sattuu. Ohjeessa oli 47 kerrosta ennen kavennuksia, mutta se kuulostaa kovin paljolta, vaikka olisikin pienemmän puikot.

Ei kommentteja: