lauantai 4. huhtikuuta 2015

Hyvä kiertämään eli vauvakassi: vielä ehtii osallistua!

Vaaka ry kerää jälleen vauvakasseja Viroon, Venäjälle ja Senegaliin. Keräysaika on toukokuun alkupuolelle ja ohjeet täällä. Jos ei omista nurkista löydy kaikkea, voi yhdistää voimat jonkun toisen kanssa. Me laitettiin lähiympäristön FB-ryhmän kanssa pystyyn keärys ja saatiin aikaiseksi monta kassia. Lahjoitettujen tavaroiden lisäksi minä kannoin korteni kekoon ompelemalla itse kasseja ja lakanoita jonkun tuomista kankaista. Esimerkiksi lapsen peiton pussilakanasta tulee neljä kassia. Ankka- ja norsukasseja surauttelin siis yhteensä kahdeksan. Hassu sattuma tuo norsu-kangas sinänsä, että juuri hankin sitä itselleni omiin projekteihin.


Mulla oli kotona kuitenkin sen verran kassiin vaadittavia vaatteita, tarvikkeita ja kankaita, että yhden sain kasaan ihan itseksenikin. Kankaat olen ostanut kauan sitten EK:sta, mutta en koskaan saanut tuosta kuviollisesta aikaan sitä hametta, jonka aioin. Nyt pilkoin siis kassiksi ja lakanaksi. Vaaleanpunaisesta puuvillasta piti myös syntyä paita, mutta katsoin parhaaksi laittaa senkin kiertoon. Vaaleapilkullisen kankaan ostin alun perin leikkimattoon tai unipussiin, mutta kotona tajusin lukea printin reunasta, jossa kangasta kiellettiin käyttämästä lasten univarusteisiin. Muuten se ei kuosina miellyttänyt, joten nyt siitäkin tuli kassi.


Omista kaapeista ei löytynyt ylimääräistä vauvan pyyhettä tai kypärämyssyä, mutta aikuisten pyyhe ja kangasta. Värjäsin valkoisen tylsän pyyhkeen (ja samalla pari bodya ja harsoa omaan käyttöön) Dylonin pesukonevärillä. Hieman pieni siitä tuli (60 x 60), mutta riittää se ehkä juuri ensimmäiset kuukaudet. Ehdottomasti ensi kerralla pitää varata kangasta 80 x 80 cm. Huppu sentään vähän helpottaa tuota koko-ongelmaa. Kanttinauhan tein EK:n palalaarista löytämästäni kankaasta. Siinä on samansävyinen keltainen kuviointi kuin kankaassa, vaikka kuvasta onkin vaikea erottaa. Värjäystulos oli myös aivan tasalaatuista, vaikka jäljempi kuva saattaisi toisin väittää.
  

Kypärämyssyn ohje on OB:n sivuilta. Pois jätin vain lohikäärmeviimeistelyt. Ystävän antamien sukkien inspiroimana yhdistin harmaaseen jämäkankaaseen keltaista resoria. Myssy on meidän Pojan suippoon päähän vähän oudon mallinen. Kaavaa ajattelin muokata myös kaulurin suhteen; teen siitä pidemmän mutta halkiot sivuille.


Ei kommentteja: