perjantai 10. huhtikuuta 2015

Jalanjälkiä

Kolmiviikkoista kiusattiin painamalla akryylivärillä jalkapohja kartongille. Sitten jäljensin sen kaavapaperille, jonka avulla veistin kuviot linoleum-levylle (levyt ja tarvikkeet ostin aikoja sitten täältä). Muutaman kerran kuvion sai painaa 70 cm:n palaan kangasta, mutta kyllä siitä tuli hieno! Toinen tajusi ehdottaa, että laitan eriväriset tassunjäljet päällekkäin. Näin saatiin vähän eloa kuosiin, eikä tarvinnut lähteä tekemään kikkailuja esimerkiksi värien sekoittamisella. Kangasvärit ovat täältä, ja itse kankaat täältä (Bambu-college 5510351A200). Pohjakangas vaikuttaa todella hyvältä tällaiseen leikkipukuun: on pehmeä ja mukavan paksu. Lisäksi sen voi pestä kuudessakympissä.  


Hieman on jalka jo kasvanut siitä painoajankohdasta. Kaavana on OB:n Fawn (6/2014, 2). Tein 62:n ohjeen mukaan, ja tämä on sopivan iso sen kokoiselle pikkuihmiselle. Hieman kasvunvaraa on. Ensi kerralla teen kyllä samaan kaavaan hieman tiukemmat ja pidemmät resorit, niin on käyttökelpoinen pidempään ja erimallisille vauvoille. Ensi kerralla myös kohdistan toisen puntin resorin niin, että sauma on sisälahkeessa eikä tuossa neppilistassa (Hups!).


Värillisiä rengasneppejä saa metsästää aikalailla. Hopeisiahan löytyy hyvin varustetuista tavarataloistakin, mutta näitä lasten vaatteisiin sopivia saa kohtalaisella valikoimalla Suomesta esimerkiksi täältä ja täältä. Päädyin kuitenkin tilaamaan Alibaban kautta Kiinasta halvemmalla hinnalla. En kyllä ollenkaan tykkää tuon Alibaban hakuominaisuuksista. Jotenkin tosi sekavaa. Avainsanoja metallisille rengasnepeille ovat: buttons, (ring) snaps, prong ja brass. Jos sieltä kuitenkin tilaa, kannattaa tarkistaa nepin halkaisijan koko tarkasti, sillä otsikossa saattaa olla eri lukema kuin kuvauksessa. Lisäksi piikkien pituus on näissä 9,5 mm:n nepeissä yleensä lyhyempi kuin Prymin 10 mm:issä, joten kangas ei voi olla kovin paksua. Toiseksi on tärkeää katsoa, mikä on minimitilausmäärä, sillä monet tuotteet on tarkoitettu jälleenmyyjille; viimeistään kassalla hinta kertoo jotain. Lisäksi kannattaa tilata samalla pihdit, koska Kam-neppareiden pihdit eivät käy metallisille rengasneppareille ja Prym-nepparin pihteihin nepit on usein vääränkokoisia. Aika monet nepparit olivat 3/8-tuumaisia, jotka eivät sitten ihan pysy meidän ja (saksalaisen Prymin) mittajärjestelmän mukaisissa eli 10 mm pihdinosissa. Ja loppuviimein on hyvä olla tietoinen tullin ohjeista ulkomailta tilattaessa. Että voi sittenkin olla kannattavampaa suosia kotimaisia kauppoja...

Tilasin neppejä kolmesta kaupasta: Fashionmaker, Dream kids decal ja Mypromise. Viimeisestä sai paketin, johon kuuluvat pihdit. Kahden viimeisen toimituksesta en osaa sanoa mitään, mutta ensimmäisen kanssa ostokset ja toimitus sujuivat moitteettomasti. En tosin laittanut väritoiveita tilausvaiheessa, ja sain aikas paljon hopeisia ja sellaisia värejä, joita ei kuvassa ollut. Kehottavat kyllä laittamaan väritoiveet viestinä. Kaikissa postikulut on sisällytetty hintaan.

EDIT: kiitettävän nopeasti ja helposti tuli myös noista toisista kaupoista. Väritoiveetkin oli toteutettu, joskin tietokoneen ruudulla värit olivat vähän erilaiset kuin luonnossa.

Ei kommentteja: