tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ilmaista kartonkia > juhlat > viirinauhaa

Erään rihkamakoruliikkeen ovensuussa oli ilmaisia askartelukartonkeja - mitä ilmeisimmin somistukseen joskus käytettyjä. Minähän hamstraamaan ja samalla itseni kanssa neuvottelemaan, miksi hamstraan. Tein yhdestä erästä viirinauhan juhlia varten edellisenä iltana.  Käytin onnistuneesti lähes kaiken sinisen kartongin, vaikka se teettikin lisätyötä. Varastoista meni satiininauhaa parikymmentä metriä yhteensä, mutta silti se ei tunnu koskaan loppuvan. Siitä riittää kyllä muutamiin joulukorttiaskarteluihin tai muihin.


Taitoin kartongin kahtia ja leikkasin tasakylkisiä kolmioita, joiden kolmas sivu oli siis taitos (siis salmiakkia). Näin ollen saatoin ommella vain tasakyljet yhteen ja nauhaa hieman siihen väliin. Kartongin muodon vuoksi kaikkea ei kuitenkaan voinut näin tehdä, vaan käteen jäi paljon tasakylkisiä kolmioita, joiden saaminen nauhaksi vaati myös suoran ompeleen yläreunasta ja paljon trimmaamista, jotta pohjapuoli ei olisi näkynyt. Suht nopeasti tällaiset kuitenkin syntyivät, eikä ompelukone mitenkään nikotellut. 


Toinen nauha oli kahdeksisen metriä ja kolmiot siinä 15 cm korkeita. Toinen nauha oli seitsemisen ja kolmiot hieman pienempiä, 13 cm korkeita. Molempien kolmioiden yläreuna on noin 10 cm pitkä ja jokaisen kolmion välissä se sama 10 cm (eli siis sopiva mitta ompelukoneen neulan ja reunan välillä). Yhteensä isompia kolmioita oli siis noin 40 ja pienempiä 35.

Ei kommentteja: