tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kesäkesäkesä eli piknikpiknikpiknik (aivansamamikäsää)

Mulla oli piknikvilttinä käytössä vanha päiväpeitto, jossa oli kahden lakanakankaan välissä vanua. Se nyt vaan on kymmenessä vuodessa jo kauhtunut aika hirveän näköiseksi. Lisäksi olen ihaillut erinäisissä liikkeissä vilttejä, joissa on kassi integroitu. Ne vaan on järjestäen aika pieniä.


Piknikviltin mitat ovat suunnilleen 190 x 135 cm. Tässä siis välissä vanha päiväpeitto, toisella puolen pressu (kestää pesun 60 asteessa pesupussissa!) ja kirppikseltä löydetty pussilakanan puolikas. Kassiosioon käytin sitten sitä toista puolta. Se on mitoiltaan 65 x 35 cm. Siihen ja hihnan sisälle meni myös paksua verhoilukangasta (Mikä otsikkoyhteensattuma!). Lisäksi neppejä neljä kiinnitykseen ja kaksi kahvaan, jotta saa ripustettua monipuolisemmin.


Aikas yksinkertainen tämä oli, vaikka paljonhan siinä lopulta on hommaa, kun alkaa tikkaamaan kaikkea yhteen, vääntämään kanttinauhaa ja sitten yhdistelemään. Eipä ne kam-nepitkään aina kovin helppoja ole asentaa; milloin on liian ohut kangasyhdistelmä välissä, milloin liian paljon.


Ei kommentteja: