torstai 16. heinäkuuta 2015

Retkiruokailua

Kotisotkemiseen en ole vielä varautunut, mutta näin eräällä ystävällä tällaisen kannettavan ruokailualustan (se tosin oli taipuvaa muovia). Päällekkäin ovat vahakangas ja muovitettu frotee. Mittoina noin suunnilleen 35 x 73 cm. 


Kun osti tuon pienemmän mitan mukaisesti kangasta, sai jämistä hyvin vielä kourun tuohon eteen. Se on siis korkeuden verran (35 cm), mutta kaksipuolisena ja kahtia taitettuna eli yhdeksisen senttimetriä korkeudeltaan. Leveydeltään kouru on noin 30 cm. Kourun tein ajattelemattomuuttani pariin otteeseen, kun en ensin hahmottanut, kuinka sivut pitää saumurilla sutaista, jotta kourun saa käännettyä oikein. No, kangas pitää sivusta laittaa M-kirjaimen muotoon, oikeat puolet vastakkain. En taittanut M:n keskisakaraa aivan alas, jotta kourun takaosa olisi helpompi kiinnittää itse alustaan. Kourun yläreunoihin tein lisäksi pienet vekit, jotta kouru ei olisi niin litteä.

Ompelin saumurilla ensin vahakankaan ja froteen kiinni toisiinsa. Jos olisi ajatellut enemmän, tässä vaiheessa olisi kannattanut liittää väliin myös tuo kouru. Nyt se on hieman rumasti liitetty päälle vain tiheällä siksakilla. Reunoihin laitoin laiskuuksissani resoria. Saa nähdä miten tämä toimii käytännössä.

Vahakangas Marimekon Sanna Annukan Kukkuluuruu.

Ei kommentteja: