torstai 27. elokuuta 2015

Tuotekehittelijä saa paikan

Viimeksi, kun tein tällaisen paidan, se venähti ensimmäisessä pesussa niin, ettei paitaa voinut enää käyttää. Nyt uskoin kaiken olevan helpompaa, kun kangas (EK:n palalaarista synteettistä) oli jämäkämpää ja virheet tuoreessa muistissa (not!).


Selkäosasta tuli taas aivan liian leveä, mutta sen saattoi korjata keskelle laitetulla vekillä. Hihat onnistui ihan mukiinmenevästi, vaikka kohdistus ei yrityksistä huolimatta. No, olkoon erilainen. Kaula-aukosta ei tullut liian isoa, eli kiinnitin sisäläpän tarpeeksi ylös, mutta eihän se sitten meinannut riittää tarpeeksi alas, kun kangasta oli rajallinen määrä. Takahelma jäi hieman laineilemaan, mutta enhän mä sitä joudu katsomaan! Niin että tuotekehittelijää taidetaan tarvita edelleen.

Malli on omista vanhoista paidoista yhdistelty. Etuosan laskoksen saa leikattua niin, että laskos on kankaan suora reuna, jonka päihin tulevat olkasaumat. Nämä leikattuani väänsin kankaan käyttömuotoonsa ja asetin jonkin vanhan väljän paidan kaavan päälle, leikkasin sivut ja alareunan sekä summittaisesti kaaren kainalosta olkapäälle. Paita vaatii kaksinkertaisen etuosan ainakin tuohon yläosaan.

Nyt muutaman käytön jälkeen täytyy vain ommella kiinni tuo etumuksen sisäläppä tuohon etumuksen sisälaskokseen, niin paita on ihan käyttökelpoinen sen ajan, kun tätä tarvitsee. Väreistä pidän kovasti, mutta en ole ollenkaan varma, että tällaiset tilavat paidat sopivat mulle. Mä toivon, että käytössä ne liikkuu sen verran, etten vaikuta ihan noin amatsonilta, kuin kuvassa (tämä oli suorastaan hoikan näköinen niihin muihin otoksiin verrattuna). Nämä ovat vaan niin mukavia, kun ei tarvi vatsaa vetää koko ajan sisään. Silloin tulisi kuitenkin harjoiteltua huomaamattaan pitkin päivää...

Ei kommentteja: