keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kolmosten paidat

Sisko tuli ompelemaan tilaushousuja kaverilleen, jolla on samankokoinen lapsi kuin meillä. Voitte arvata, kuinka paljon jää jämiä täysleveistä kankaista, kun niistä pikkuihmiselle peruspökät saumuroi. Mullehan ne jämät jäi, ja ne ahdisti niin kovin paljon, että hurautin ne samana iltana paidoiksi, jotta eivät jäisi nurkkiin roikkumaan. Ja siskolle toimitettavaksi eteenpäin.


On ihanaa suorittaa näitä paitoja pois, kun kaavat oli valmiina ja kokoaminen tuoreessa muistissa. Tämän homman tekisi hauskemmaksi ainoastaan se, ettei tarvitsisi silitellä tukikangasta ja neppejä napautella kiinni. Silityslaudan ja -raudan sekä vasaran ja pihtien esiin ottaminen kun on niin kamalan aikaavieää. Jälkimmäisessä joutuu oikeastikin odottamaan aamuun, ettei tuota niin kamalaa mekkalaa!


Omista kangasvarastoista jouduin sentään lisäämään hihat. Pääsinpähän eroon tuosta pinkistäkin, jota en koskaan tulisi omiin vaatteisiini käyttämään. Helmoihin tuli kapea resori, koska kääntämisvaraa kankaassa ei oikein ollut.


Huh! Poissa silmistä, poissa sydämestä!

Ei kommentteja: