keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Näin saat enemmän tilaa kangaskaappiin

Tiedättekö ne sisustuslehtien vinkit, joissa luvataan aina järkeviä ja tilaa säästäviä vinkkejä kodin organisoimiseen: "Käytä hyväksesi portaiden alla oleva tila", "Ripusta 300 euron designmuovilokerikko seinälle pikkutavaroita varten"  tai "lajittele värin mukaan"? Jotenkin uskallan väittää, että käsityöhamstereilta saisi tuhat kertaa parempia vinkkejä, kun rajalliseen tilaan on saatava vielä viisi metriä ihanaa kangasta, tuhat neppiä tai silputtua paperia korttiaskarteluita varten. Toiselle puoliskolle on koko ajan oltava todistamassa, että kyllä nämä mahtuu tähän yhteen kaappiin, joka on varattu käsityömateriaaleille. 

Ja siltikin se ainoa keino säästää materiaalitilaa on tyhjentää niitä kaappeja oikeasti - vaikka siivouskaappiin! Silityslautojen kankaat ovat aika ankeita ja toisaalta vaativat aika ison kangaspalan päälleen!



Pehmukkeeksi ostin EK:sta Bell-verho/pöytähuopaa (5509613A200), ja päälliseen kiinnitin ALUTEX-silityskangasta (5511679U103), jonka pitäisi heijastaa lämpöä takaisin. Silityslaudasta (tai vanhasta kankaasta) muoto reiluilla saumavaroilla ja lisäksi ympärysmitan verran suoraa putkea, johon pujotin kuminauhan, sillä EK:sta ei millään saanut valmista harsomaista nauhakujaa, enkä kyllä jaksanut ratkoa sitä alkuperäisestäkään. Kuminauha pitää mun mielestä kankaan paremmin päällä, ja tällainen systeemi on loppujen lopuksi helpompi tuohon päällekin pingottaa. Vintiökään ei pääse nauhoja vapauttamaan!

Ei kommentteja: