keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Sarjatuotantoprojekti käyntiin

Olen lykännyt ja lykännyt projektia sarjasta pusseja, joilla saisin lelut kotona, käsityöt kaapissa ja työtarvikkeet töissä järjestykseen. Nyt otin ensiaskeleen, vaikka se tuntui kovin vaikealta. Mun päähän pinttyi ajatus siitä, että pussien täytyy ehdottomasti olla vuoritettuja, ja usko omiin topologisiin taitoihin (kiitos E&I tästä matemaattisesta termistä mun ongelmaan!) oli koetuksella.


Ei se ollut tällaisessa yksinkertaisessa palikkapussissa vaikeeta, kun ei itseltään ihan mahdottomia vaatinut. Tavoitteena oli saada saumurin saumat piiloon, ja siinä onnistuin. Ompelin ensin päällikankaaseen narukujien ulostulot eli käänsin hieman pitkien sivujen reunaa (tikkaus). Sitten ompelin sivu- ja alareunat molemmista pusseista, päällikankaasta vain tuohon tikkaukseen asti. Pohjan kulmiin ompelin tasakylkiset kolmiot, jotta pussi seisoo jämäkämmin. Mallasin sisäpussin ulkopussiin ja leikkasin liian kankaan pois sisäpussin yläreunasta pitäen mielessä sen, että päällipussista menee monta senttiä nauhakujaan. Sitten huolittelin yläreunat. Lopuksi taitoin päällipussin yläreunan nauhakujaksi, jonka väliin jäi samalla sisäpussin reuna taittamattomana. Nauha on jostain vanhasta kangassäkistä. 

Päällikangas oli kirpparilta. Sivusaumojen jälkeen huomasin, että se oli toisesta päästä haalistunut. Yhtään ei jäänyt tätä kaappiin, vaan kankaan muoto määritti pussin muodon ja koon. Sisäkangas on tosi ohutta puuvillaa EK:sta joskus ajat sitten.


Tämä odottaa nyt sitten kaapissa leikkijää. Tällä hetkellä vasta tutustutaan palikoiden eri muotoihin, tornit rakennellaan sitten myöhemmin.

Ei kommentteja: