perjantai 29. tammikuuta 2016

Suikalemekkoja (PP-sarja)

Jos pussista löytyy pääasiassa pitkänmallisia soiroja, tulee mieleen tehdä erilaisia mekkoja. Varsinkin, kun ne soirot ovat vaaleanpunaisia ja levenevät alaspäin. Nyt vaan sitten odotellaan lähipiiriin vaaleanpunaisesta pitäviä tyttölasten vanhempia! Itsekin voisin tällaisen pinkin Mäyris-mekon kelpuuttaa. Yläosassa on sisäpuolella vaaleanpunainen puuvillatukikangas (osaksi siksi, että pinkki loppui). Raksua ei riittänyt ympärysmittaankaan kokonaan, joten käytin Spottyt pois kuleksimasta. Kaksi valkoista Kam-neppiä hoitaa kiinnityksen. Koosta en osaa sanoa ollenkaan, kun piirsin kaavat käsivaralla sen mukaan, minkä kokoisia paloja oli käytettävissä. Ehkä tämä on 62 tai hoikka 68.


Kankaat: Paapiin Raksu ja Spotty, Kam-nepit, tukipuuvilla yläosan sisäpuolella

Samantyyppinen mekko tuli Siiri keinuu -kankaasta. Tähän oli samansävyistä vaaleanpunaista yläosan verran lisäksi, niin ei tarvinnut tehdä henkseleitä. Kanttauksiin käytin alaosan kangasta ja alaosan kanttaukseen taas tuota yläosan kangasta. Koko on tässäkin varmaan tuo 62.


 Kankaat: Paapiin Siiri keinuu & vaaleanpunainen

Tähän seuraavaan ei riittänyt edes yläosaan kangasta mekon jäljiltä. Sen sijaan tein pitkän resorin vyötärölle, jotta tämä olisi edes jotenkin käyttökelpoinen. Havaintojeni mukaan ilmeisesti aika moni vanhempi jaksaa asetella hametta tyttölapsen pitkin päivää, koska hameita näkee tytöillä olevan. Ehkä tämäkin vaatekappale siis armahdetaan. Siiri keinuu tässä vaaleanpunaisessa unelmassa, jonka resori on tilattu vanhana roosana Kangaskapinasta. Pituutta lisää kaksinkertainen kangassuikale alareunassa. Koko tässäkin lienee se 62/68.


Kankaat: Paapiin Siiri keinuu, resori Kangaskapinasta

Ei kommentteja: