maanantai 11. huhtikuuta 2016

Vaunuverho

Entinen vaunuverho ei istunut täydellisesti muodoltaan uusiin, nyt jo vuoden käytössä olleisiin rattaisiin. Enkä mä jaksanut sitä enää katsella. Mulla meni ehkä vartti tämän tekemisessä, mutta vuosi tosiaan miettimisessä. Viimeiset viikot arvoin, minkä värisen kankaan laitan paloiksi. Sitten tuli kaivelleeksi kätköjä, ja keltaiseen päädyin lähinnä sen takia, että sitä oli just sopiva pala eli tyynyliina! Suosittelen lämpimästi, jos vaikka kirpparilla lykästää tai jostain vanhasta haluaa eroon. 


Kaavan piirsin suoraan vaunujen kuomusta eli virittelin päälle sanomalehteä ja sudin tussilla. Taitoin kahtia ja leikkasin keskiarvon mukaan muotoonsa. Olisin halunnut teille kaavan jakaa, mutta blogiin ei voi ilmeisesti pdf:ää ladata. Onko muita (helppoja ja anonyymejä) ehdotuksia?


Oleellista tässä tyynyliinan muuttamisessa vaunuverhoksi oli kuitenkin se, että tuo sisään tuleva läppä hyödynnetään tukikankaana purjerenkaille. En tehnyt ihan tyynyliinan pituista versiota, vaan leikkasin pois tuolta avoimesta reunasta niin, että alareunaan ei tullut saumaa ollenkaan. Jätin pienen reiän toiseen sivuun, käänsin, tikkasin päältä kiinni ja kiinitin purjerenkaat. Ne on muistaakseni EK:sta ja varmasti 11 millisiä ja käyvät monitoimirenkaisiin, joita saa irtona ainakin Vauvatalo Johannasta, mutta myös joistain nettikaupoista.


Ja sitten vain nukkumaan!


EDIT 16.11.2017: kaava löytyy tämän postauksen kautta.

Ei kommentteja: