tiistai 23. elokuuta 2016

Kauluriohje lapselle ja aikuiselle

Hups, kylläpä on viime tekstistä vierähtänyt aikaa. Mutta on tässä välissä ollut hommaakin, niin en ole joutanut käsitöitä tekemään. Nyt on taas hetki aikaa asettua.


Viime talven lapsi meni kypäräpipolla, enkä kauluria tai kaulaliinaa saanut ollenkaan aikaiseksi. Nyt on tiedossa enemmän aikaa ulkona, joten neuloin jämistä Pojalle kaulurin. En jaksanut hirveän kauan ohjetta etsiä, kun kaapeista kaivelin langan, jota ei edes Suomesta saa. Anoppi toi Indiecitaa kerran Perusta ja vannotti, että teen siitä jotain itselleni. Teinkin boleron, ja toisesta väristä liivin, mutta viimeisestä 1,5 kerästä annoin itselleni luvan tehdä myös lapsenlapselle.

Käsinpesun harmihan tässä on, mutta ihoa vasten on kiva, kun on pehmeää.


Lanka: Indiecita DK, 100 % baby alpakkaa (50 g = 113 m)
Koko: taaperolle (aikuiselle)
Menekki: 100 g (150 g): reilut määrät
Puikot: 3,5:n sukat ja pyöröt (langan ohjekoko US 6 eli n. 4)  

Ohje: oma
  1. Luo 68 s sukkapuikoille.
  2. Neulo 2 o 2 n -neuletta pyörönä 15 cm.
  3. Siirrä työ 60 cm:n pyöröpuikoille, ja jaa työ silmukkamerkein neljään osaan järjestyksessä: 13 - 21 - 13 - 21 s. Neulo kerros oikein.
  4. Jatka neulomista oikein, mutta lisää 8 s seuraavalla kerroksella: neulo silmukkamerkin jälkeen 1 s, tee lisäys (toisen silmukan oikealta puolelta) neulo, kunnes ennen seuraavaa silmukkamerkkiä on 1 s ja tee lisäys (toiseksiviimeisen silmukan vasemmalta puolelta). Toista neljä kertaa kerroksella. Neulo seuraava kerros oikeaa ilman lisäyksiä.
  5. Toista kohtaa 4 lapselle 12 kertaa (164 s; 8,5 cm joustinneuleesta), aikuiselle 23 kertaa (252 s, 16,5 cm joustinneuleesta).
  6. Neulo lisäämättä silmukoita kerrokset nurin, oikein, nurin, oikein, nurin.
  7. Lopeta melko kireästi.
  8. Päättele.
Huom! Aikuisen ohjeen olen vain laskenut lapsen kaulurista, en testannut. 

Ei kommentteja: