torstai 1. syyskuuta 2016

Tuplana taas!

Saimme kutsun ensimmäisille lastenkekkereille, ja ajattelin ilahduttaa äitiä siisteillä housuilla. Kyllä - äitiä! Lapselle olimme vieneet lahjan jo oikeiden synttäreiden aikaan, ja vaikka äitinsä olikin kaukaa viisaasti säästänyt avaamisen kutsuille, ajattelin, että jos satun saamaan housut synttäreiksi valmiiksi, sellaiset teen. Oma poika on aika hoikkaa tekoa, mutta tämän lahjan saaja vieläkin hoikempi. Ei varmaan ole helppoa kaupasta löytää sopivia pöksyjä.


Vasemmalla ovat siis pidemmät versiot OB:n Alvineista (4/2013), oikealla meidän Poikasen. Molemmissa on 86+:n yläosa, mutta käärityt lahkeet ovat hieman 104-senttistä pidemmät, ja vasemmanpuoleiset siinä 92+:n huitteilla. Näihin tein edellisistä poiketen vyölenkit ja kuminauhaa rypytin pidemmälti etutaskuihin asti. 


Kangasta kaksiin housuihin meni aikalailla metri, ja sai siinä pienesti taiteillakin. Paloista koottavan lippiksen siitä vielä sais, että eiköhän tässä vielä silputa, kun hieman hulluja ollaan. Kangas on EK:n palalaarista suhteellisen tuore löytö. Tuntuupi toiseen suuntaan joustavalta puuvillalta. Yritän vähän siedättyä siniseen, ja siinä auttaa esimerkiksi tällainen pieni kuviointi. Kyllä nämä ainakin siisteinä juhlahousuina menevät.  

Nepit on tilattu Karnaluksista ja ovat Baby Rolandin.

Mikäköhän siinä muuten on, että Suomessa tuo tummansininen on hyvin yleinen juhlaväri ja se koetaan ihan arvokkaaksikin väriksi? Kun ei lippukaan ole tuon värinen, joskin varmaan tuo arvokkuuden tuntu nousee varmaan osittain lipusta. Onko kellään tietoa muiden maiden juhlapukeutumisen värityksestä?


Näissä omissa on vielä hieman kasvunvaraa.

Ei kommentteja: