keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Haa-m/h-uilua

Talvihaalarista (postaus tulossa) innostuneena tein lapselle myös välikausihaalarin - ja oli vähän pakkokin, kun toinen välikausihaalari kostuu jo veden näkemisestäkin. Tällä kertaa haalari tuntui valmistuvan hetkessä, kun kerroksia oli huppua lukuun ottamatta vain yksi. Kaavana oli OB:n Softshell (4/2015), ja kankaana Kangaskapinan haamut. 


Vetskareita ei löytynyt varastosta kuin 50-senttisiä (ja nekin erivärisiä), joten ne eivät avaudu niin alas, kuin ohje antaa ymmärtää. Taaperolla tästä ei kuitenkaan ole haittaa, kun ei me selällään ole puettu enää pitkään aikaan. 

Hupun vuoritin kokonaan ohjeesta poiketen niin, että leikkasin hupun alavaran softshellistä ja muut hupun kappaleet sekä softshellistä että puuvillasta. Ompelin kaikki softshellit toisiinsa kiinni ja tikkasin päältä. Kiinnitin nepit paikalleen. Surautin puuvillat kasaan, mutta jätin takasaumaa ompelematta kääntöaukoksi (okei, ompelin ensin ja sitten purin aukon!), ja kiinnitin puuvillan alavaraan kiinni, käänsin ja käsin pistelin aukon kiinni.


Saatoin myös pistellä päällitikkauksilla muutaman sauman enemmän kuin ohjeessa ja muutamaan purinkin. Toivon, että ne ei nyt vuoda kovasti vettä, kun toimintaan joutuvat. Toivon myös, että tuo vaalea haamu jotenkin hylkii likaa, mutta siitä ei ole kovin hyviä lupauksia, kun jo ommellessa sain tuhrattua jotain mustaa yhteen haamuun. Peitin sen kuitenkin liimattavalla heijastinmerkillä. Pitää ostaa lisää tuota heijastinta, jotta saa useamman haamun turvalliseksi.Ei kommentteja: