sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Helmineuletta pipona ja kaulahuivina lapselle

Poikasen pipo on ollut valmiina jo kuukausia ja hetki sitten sain siihen nauhatkin, joten nyt se pysyy huomattavasti paremmin päässä ja poskilla. Vihdoin sain valmiiksi myös siihen kuuluvan kaulaliinan. En ole ollenkaan varma sen tarpeellisuudesta, mutta onhan se söpö ja tuo väriä vähän tuohon tylsään - mutta ah niin käytännölliseen - ruskeaan haalariin. Tähän mennessä on merinonkypärämyssy riittänyt, ja aivan pahimmilla pakkasilla olen merinokaulurin laittanut sille kaveriksi.


Lankana on Novitan Baby Wool -merinolankaa, menekki pipoon ja kaulaliinaan yhteensä oli suunnilleen neljä kerää ja puikkoina muistaakseni 2,5:t.  Ohjetta en viitsinyt laittaa ylös, kun sellainen löytyy Hupsistarallaa-blogista, josta minäkin idean apinoin. Mitat kuitenkin kirjoitan vastaisuuden varalle.

Pipon tupsut ovat halkaisijaltaan n. 6 cm, pipon ympärys n. 49 cm, ja korkeus 19 + resori 4 cm. Korvaläpät lähtevät resorin juuresta ja ovat leveimmillään 10 cm ja korkeimmillaan 8 cm. Edessä korvaläppien väli on luonnollisesti hieman suurempi kuin takana (18 & 11 cm). Nauhat ovat passelit hieman yli 20-senttisinä.

Kaulaliinan pituus kokonaisuudessaan on n. 130 cm, josta toisessa päässä on muutaman sentin aukko muutaman sentin päässä reunasta. Toisessa päässä kavennus  (L8 cm) on 14 cm:n päässä kärjestä. Koko kaulaliinan leveys on n. 16 cm. Tämä onnistui aivan säheltäen tosi kivaksi päällä, vaikka se tuossa ylemmässä kuvassa näyttääkin oudolta.


Sen isomman pipon hävitin jo jonnekin.

Ei kommentteja: