torstai 20. huhtikuuta 2017

Jämähaaste2017, huhtikuu: liivi ja housut metrin pätkälle

Meille tuli nopealla aikataululla kutsu häihin, ja lapsi pääsi vielä sulhaspojaksi. EK:n palalaarista löysin ehkä jotain villan ja silkin sekoitetta pojalle liiviksi ja housuiksi. Kangas (80 cm) riitti juuri noihin ja kolmeen rusettiin kaikille, kun liivin vuoritti Mallorca-elastaanipuuvillalla.

Liivin kaavat ovat OB:n 6/2014-lehdestä (Lil Dude). Jätin kaksi nappia napinläpineen pois, koska varastosta ei löytynyt niin monta samanlaista.  Vuoreksi tuli EK:n mustaa Mallorca-puuvillaelastaania. Vähän jäi harmittamaan se, että hieman huitaisten leikkasin ja ompelin, niin että päällikangas jäi löysäksi vuoreen verrattuna. No, eipä tuo kantaja niin paikallaan pysy, että sen päällä huomaisi.


Housujen kaavana on OB:n Arnold (6/2013). Koin koon 98 tosi pitkäksi ja meidän hoikkikselle myös hieman leveäksi. Ensimmäistä on helppo säätää ja jälkimmäinen oli odotettavissa, joten lisäsin housunkaulukseen kumpparit sivuille. Siltikin taitaa henkselit tulla tarpeeseen.Kangas on kyllä ihanaa, koska se ei rypisty!

Ei kommentteja: