lauantai 27. toukokuuta 2017

Jämähaaste2017, toukokuu: Uhka vai mahdollisuus?

Paapiin possupussi ei ollut minulle mikään unelmien täyttymys sen kerran kun sitä koitin. Kankaat oli kyllä ihan ok, mutta en sitten kuitenkaan osannut niistä Pojalle mitään tehdä ja omiin eivät tuntuneet riittävän. Intoa rokotti myös huomattavasti se, että meidän pesukone ei ole kohdellut noita kankaita mitenkään helläkätisesti. Heti harmaantuvaa mustaa on mälsää ommella.


Mutta johonkin ne on tungettava. Jos on jo valmiiksi hyvä kaava, joka on yksinkertainen kootakin, niin voi vaatteen elinikä olla vähän lyhyempikin. Siispä toimeen ja Jussista itselle kesäksi teepparia. Lopputuloksena saattaa kuitenkin olla paita, jossa käyttöikä saattaa jäädä pelkkään sovitukseen; mun mielestä tuo Kangaskapinan sininen oli ihan hauska yhdistelmä Jussiin mallatessa, mutta näin valmiista en ole ollenkaan varma.

Kaava on Ottobresta 2/2015 suurennetuin käsiaukoin. Hihansuut huolittelin kaitaleilla ja pääntiehen koitin Punatukan toista huolitteluohjetta. Molemmat huolittelut kaipaavat hieman harjoitusta, jotta oikean pituuden ja venytyksen oppii. Aina tietenkin auttaisi myös se, jos viitsisi neulata kiinni ennen ompelua.

Samaa kaavaa olen käyttänyt pohjana myös töissä:

Ei kommentteja: