keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Ongintasarja (jämähaaste2017, tammikuu): kurkistus tulevaan

Pidin pojalle myöhästyneet synttärit, ja paikalle kutsuttiin kavereita aikamoinen joukko. Sain jo joskus tammikuussa lasten jämähaasteessa ajatuksen siitä, että onginnassa tuleekin vaateylläri jokaiselle osallistujalle. Eräs ystäväni mainitsi häistä, joissa morsian oli neulonut kaikille vieraille villasukat muistoksi ja toinen kutsui minua hulluksi esitellessäni idean. Siitä se ajatus sitten lähti! Tein reippaan määrän vaatteita ja jokaisesta pienen pahvisen kopion.

Näin mun ei tarvinnut etukäteen tietää kuin summittaisia juhlijoiden kokoja. Jos joku vaikka kevään aikana venähtikin, niin otti sitten vain isomman vaatteen. Toisaalta ylimääräisiäkin piti olla jonkin verran, että kaikille riitti oikeaa kokoa ja valinnanvaraa. Mutta kun teki tarpeeksi isoja, niin saattaa loput säilöä pojalle vaikka varavaatekäyttöön, kun se kasvaa.
Periaatteessa olen vastaan tällaista kilpavarustelua lasten synttäreillä, mutta oikeutin tämän itselleni sillä, että tämä on mun terapiaa ja että saan siivottua. En ihan hirveän monta samanlaista vaatetta viitsi omalle lapselle tehdä, kun kuoseja on maailma pullollaan, mutta kangasta aina jää. Jämien myymisessäkään en näe mitään järkeä, kun samalla vaivalla surauttaa jotain suht simppeliä jollekin kaverin lapselle. 

Huomisesta eteenpäin tulee siis postaus päivässä lastenvaatteista, kunnes kaikki ongitut vaatteet on käyty läpi!


P.S. Tähän piti tulla kuva pahvikopioista, mutta se on hävinnyt puhelimesta. Kummallista. Eivät olleet hävinneet, vaan olivatkin kamerassa.

EDIT 3.6.2017: poistettu teksti ongintatavasta, lisäys lopussa + kuvat

Ei kommentteja: