keskiviikko 14. helmikuuta 2018

DIY: Stokken uusi nahkahihna

Toisen lapsen tullessa taivuimme Stokken Tripp trapp -tuoleihin, koska esikoiselle korkeampi tuoli on ruokaillessa kivempi kuin aikuisten tuolit ja sormet ristissä toivon, että nuoremmalta saamme hieman ruokarauhaa, jos hän voi köllötellä pöydässä muiden kanssa newborn setissä.


Toinen tuoleista oli vanhanmallinen puutukineen. Puutuen nahkahihna oli aika luokattomassa kunnossa jo, joten kokeilunhalusta tein tuolien jämäkankaista uuden, vaikka todennäköisesti käytämme kuitenkin muovisia osia uudempaan tuoliin, eikä puutukea keinonahkahihnoineen tarvita. Homma oli yksinkertainen, mutta teen sen vielä helpommaksi niille, jotka tarvitsevat uusia osia tuoleihinsa.

Ohje

Hihnaan tarvitset 3,5 * 52 cm palan (keino)nahkaa sekä paksun napin, joka on halkaisijaltaan n. 2 cm.
Aloita kääntämällä lyhyet sivut sisäänpäin noin sentin verran ja tikkaamalla ne päältä yhteen.


Jatka tikkaamista toiselta pitkältä sivulta, kunnes taitteeseen on 5 senttimetriä. Muista pitää huolta, että reunat kohdistuvat kauniisti vastakkain.


Käännä työtä 90 astetta oikeaan ja tikkaa suorassa kulmassa toiselle pitkälle sivulle. Varmista, että poikkitikkaus on vähintään napin halkaisijan pituinen. Palaa toista pitkää sivua takaisin.


Sujauta nappi loppumetreillä kankaiden väliin, varmista neula kiinni kankaaseen ja nosta paininjalka ylös. Liu'uta nappi paininjalan ohi taakse ja jatka ompelua alkupisteeseen.


Päättele ja katkaise langat. Liu'uta nappi paikoilleen hihnan alapäähän. Huolittele leikkaamalla sivujen mahdolliset millierot.


Ei kommentteja: