sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Tilkkutäkki


Kesällä pengoin läpi lankalaatikon ja päätin päästä eroon kaikista jämälangoista. Silloin niitä ei ollut vielä niin paljon. Kolmesta väristä syntyi tilkkuja peittoon. Huono kun arvioimaan olen, peitosta tuli aika pieni (74x81), mutta eiköhän se jollekin kelpaa. Aion laittaa tuon Vaaka-yhdistyksen kautta jonnekin rajan taakse, kun ehdin.


Nyt jämälankoja onkin sitten niin paljon, että isompikin peitto syntyisi. Koitan nyt kehitellä ideoita, mihin muuhun niitä voisi käyttää järkevästi ja nopeasti. (ehdottaa saa!) Säilytystila tuppaa loppumaan. Itse kuitenkin haluaisin jotain tehdä, enkä viedä viereiseen päiväkotiin, vaikka ottavatkin iloisesti vastaan kaikki askartelutarvikkeet, langat ja kankaanpalat, joita sinne olen kiikuttanut.

5 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

Tervehdys!
Mä olen kanssa aloittanut tillkupeittoa (heh, kolme tilkkua kasassa!) mutta ne tuppaa menemään vähän rullalle, suoristuuko ne siinä kun yhdistää ja minkä kokoisia tilkkuja teit tuohon kuvan peittoon?

Olen myös miettinyt jos jämälangoista syntyisi teepannulle raidallinen lämmitin/huppu mutta hyvä ohje vielä haussa..

Kotikutoista kirjoitti...

Kuvan peitossa taitaa olla 15-16 senttisiä neliöitä. Aika paljonhan ne pyrki rullalle,mutta kun yhdistää, niin vain reunimmaiset tahtoo käpertyä. Siksi laitoinkin puuvillasta toisen puolen.

Jos ei jaksa kokonaista tilkkutäkkiä tehdä, niin Vaaka ottaa kyllä yksittäisiä palojakin (20*20) vastaan. Tai sitten voi kerhossa yhdessä saada aikaan. =)

Mulle taas on kertynyt lisää lankoja ja oon jotenkin ihastunut neulottaviin ja virkattaviin pehmoeläimiin. Meidän kerho on niitä tehnyt yhden kerholaisen vauvalle mobileen

Jytis kirjoitti...

Okei! No kyllä mä taidan sitten jatkaa mun tilkkupeittoprojektia, mulla kans 15 senttisiä paloja ja tuo sun peitto näytti oikein mukavalta!

Kotikutoista kirjoitti...

Onnea tilkkupeiton kanssa!

noora kirjoitti...

Jos vielä pähkinöit jämälankojesi kera, voit osallistua tilkkupeittokamppanjaan, jonka olemma aloittaneet Delhin slummilasten hyväksi! Käyppä kurkkaamassa blogissani, "Delhin slummi"-otsikon alla. Nyt meillä kasassa jo 16 kokonaista peittoa ja kasaamista vailla on ainakin 10 peittoa. Tarkoituksena viedä peitot syksyllä perille Intiaan.

Kiva blogi sulla!! Tosi hienoja juttuja olet vääntänyt!
Noora