maanantai 23. helmikuuta 2009

The owls are not what they seem

Toinen on suuri Twin Peaks -fani, mutta ei saanut minua kirjailemaan otsikkoa pöllöpaitaan. Eläimet ja varsinkaan linnut eivät juuri läikähdytä minun sydänalaani, mutta tämä aivan ihana ohje teki poikkeuksen. Löysin sen Jaanamaan sivujen kautta, mutta alkuperäinen blogi on Needled. Samalla sain ensimmäisen kerran koittaa palmikkoa, joka osoittautui todella helpoksi tehdä.  • Ohje: Needled
  • Lanka: Viking Balder ruskea (418) + 34 nappia
  • Menekki: 620 g (s-koko)
  • Puikot: pyörö- (60 cm) ja sukkapuikot nro 7


Ajattelin, että seiskan puikoilla ja langalla voisin tehdä pienimmän koon, ja se olisi minulle sopiva, mutta arvioin hieman väärin. Kainaloissa muutin silmukat s-koon mukaisiksi. Alaosa jäi hieman pinkeäksi, mutta kyllä se päälle mahtuu. Selkälisäyksistä olisi tosin voinut jättää viimeiset silmukat pois, nyt hieman kupruilee. Hihoista tein pitkät ja kaula-aukon jätin melko avaraksi . Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä pöllöjen ja selkälisäysten jälkeen vielä muutama rivi oikeaa ja muutama rivi enemmän joustinta. Pöllöt ovat vielä ihanampia luonnossa kuin kuvassa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Tuo paita on aivan ihana, käyn melkein joka päivä täällä katsomassa sitä. Ongelmana on ohje, saako sitä mistään suomenkielisenä? Itse olen englannissa aivan surkea..

Kotikutoista kirjoitti...

En ole suomenkielisenä ohjetta mistään löytänyt, valitettavasti.

Neulesanakirjoja kyllä löytyy netistä:

http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html

http://www.kaspaikka.fi/sk/sk-info.html