lauantai 21. helmikuuta 2009

Vauvanvaatteita


Kaapissa oli sopivasti jämälankoja, kaverilla sopivasti vauva tulossa ja mulla sopivasti innostusta sopivan pienten vaatteiden tekoon. Voilà! Vihdoinkin voin nämä julkaista, kun äiti ja isä ovat saaneet äitiyspakkauksen täydennyksen. Viime kirpparireissulta löysin lisäksi muutaman bodyn ja sukkikset. Täytyyhän alla olla jotain puuvillaista.  • Ohje: Drops garnstudio, vauva 13-5
  • Lanka: Novitan Nalle, luonnonvalkoinen ja tummanruskea
  • Menekki: 350 g (valkoinen), 100 g (tummanruskea) n. 1/2-vuotiaalle
  • Puikot: Pyörö- ja sukkapuikot nro. 3 ja 3,5


Taas jouduin hieman soveltamaan, kun lanka ei ollut ohjeen paksuista. Lähinnä tein vähemmillä silmukoilla mutta isomman koon mitoilla. Ja ensimmäisen kerran napillista resoria! Villahousuista jäi napit laittamatta, kun ei ollut tietoa, minkä kokoinen pieni ihminen sieltä on tulossa. Onneksi äiti osaa neulankäytön. Neuloessa kyllä ihmetytti myös pilkutuksen järki vauvanvaatteissa: eivätkö kaikki pienet ruumiinosat tartu kiinni löysiin lankoihin?


Onneksi ohjeessa olivat mukana myös tumput ja sukat, jotta ainakaan sormet ja varpaat eivät jää kiinni. Lapasiin lisäsin välinarun kaksinkertaisella langalla ketjusilmukoin, etteivät heti huku toisistaan.

Ei kommentteja: