keskiviikko 27. elokuuta 2014

Tuttinauhoja

Kymmenisen tuttinauhaa valmistui syksyn vauvoille ensitapaamiselle vietäväksi, ja osan pistin omaan varastoon. Tässä viisi erilaista tuotosta.Tuttirenkaat, klipsit ja oranssi nauha ovat täältä. Toimitus oli nopea ja sivut selkeät. Punainen kanttinauha on kirpparilöydös vuosien takaa, kuten on ruskea kangaskin. Vihreä on jämiä verhoista, joiden tekijän selvitin; kangas on Marjatta Metsovaaran Onnenapila. Sini-valkoraidallisen ostin vuosia sitten täältä.

Tilasin 25 mm leveät klipsit, mutta ne vaikuttivat jotenkin järeiltä tuttinauhoihin. Tuo oranssi ei vain olisi mahtunut kapeampaan. Kanttinauhaakaan en suosittele laittamaan, koska nauhasta tulee kovin tönkkö. Ohut kangas putkilona toimii varmaan parhaiten. Klipsejä tilasin myös siltä varalta, että saisin tehtyä hanskanpidikkeitä, mutta ei noin isoja voi pienellä lapsella käyttää. 

Renkaita oli verkkokaupassa vain yhdenkokoisia, ja ne sopivat suomalaisiin tutteihin. Mua miellytti enemmän tämä malli, jossa suoraan tutista lähtee nauha, eikä väliin tule näkyvämpää silikonimuoviosaa. Hiemanhan tuossa saa taiteilla, että kangas ei ole koko leveydellään renkaan ympärillä. Jälkeenpäin tajusin, että fiksumpaa olisi tehdä kapeampi nauha ja tehdä toiseen päähän kam-nepistä lenkki, johon sellaisen turvatuttimallisen tutin saa kiinni (ja nepin ansiosta vaihdettua).

Nauhat ovat noin 20 cm pitkiä. 

Ei kommentteja: