keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Huima muutos eli uusi bodykaava! (PP-sarja)

Paapiin kankaita täynnä olevassa Kangashamstereiden ostoksessa oli muutama isompikin osuma. Pesuetta oli täysleveä ja puolisen metriä korkea pala. Vuoden ensimmäinen OB (1/2016) taas tarjosi bodykaavan, joka säästää kankaan menekkiä pituussuunnassa ja vastaa meidän tarpeisiin tällä hetkellä; Multi Stripen takaosan voi koota kahdesta osasta, ja seisovalle lapselle nepit on tehokkaat edessä, ei haarojen välissä.


Taisin taas jättää lukematta ohjeet ja leikata saumanvarat alaosaankin, koska kangasta tuntuu olevan siellä liikaa.  Myös paksulla resorilla (Royal kestoilta) pituutta pitäisi olla vähemmän, jottei se jää noin löysäksi. Toisaalta tuo koko 86 on muutenkin liian iso Pojalle, että ehkä ongelma asettuu syksyyn mennessä. Pään ylikin tuo sujahtaa nappeja avaamatta, vaikka sellaiset kaavaan lisäsinkin. Punatukalla on neppilistaan oikein selkeät ohjeet. Rengasneppejä ostin järjettömät määrät Karnaluksista uuden vuoden matkalta ja tilasin niitä vielä lisää kotiin palattuanikin. Värivalikoima ei ole ihan niin kattava kuin Karnaluksin valikoimat yleensä, mutta toisaalta laatu on paljon parempaa kuin aiemmin käyttämien kiinalaisten (ylläri!). En osaa tietenkään vielä sanoa kestävyydestä, mutta kiinnittäminen on vaivattomampaa ja hiljaisempaa, kun Prym-pihtien käyttäminen on vasaran paukuttamiselle vaihtoehto. Kovin tuntuvat vain olevan paksumpia kuin nuo aiemmin käyttämäni. Ja paljon enemmänhän ne maksavat, mutta on vain niin kiva, että työt saa valmiiksi kerralla.


Kaksoisneulaan edelleen tutustun, mutta kyllä tämä entisen voittaa jäljessään jo nyt! Mua on hirveesti häirinnyt myös nurjalle puolelle jääneet eripaksuiset resorinsuikaleet, jotka kaksoisneulalla tikatessa saa jälkeenpäin saksittua pois.

2 kommenttia:

Sanne-Maija Morelius kirjoitti...

Hienoja ompeluksia ja mukavaa tekstiä. Tuo hupparikangas on upeaa, en ole aiemmin törmännyt siihen. Bodyt ovat käyttökelpoisia, tosin en ole niitä ommellut. Pitäsi varmasti kokeilla, ei kai se mitään supertähtitiedettä ole?

- kirjoitti...

Kiitos, kiitos!

Jos oot jotain muuta joustavaa ommellut, niin kyllä ne bodytkin menee. Ei ole älyttömän vaikeaa, mutta tietenkin alussa joutuu hieman kokeilemaan, minkäpituinen pätkä resoria on sopiva kanttauksiin ja kuinka sen haluaa kiinnittää. Perusohjeena olen pitänyt sitä 70 %:a pituudesta, mutta lopputulos eroaa sen mukaan kuinka moninkerroin resorin laittaa tai kuinka paksun käänteen tekee. Mutturalla-blogissa on hyvät ohjeet erilaisiin kanttauksiin (ainakin viime viikolla oli luetuimpien postausten listalla vasemmalla).