perjantai 1. huhtikuuta 2016

Vauva rokkaa! (PP-sarja & huhtikuun värihaaste)

Tänä keväänä ja kesänä on kavereilla jälleen kerran sellainen vauvabuumi päällä, että maaliskuussakin lapsia syntyi peräkkäisinä päivinä. Heistä toiselle vein lahjaksi rokkaavan Myyryn (Paapii) ja tumppuja. Unohdin tämän kaappiin lähes valmiina, vaikka muista samanmoisista sainkin jo tammikuussa kirjoitettua. Nuo vaaleanpunaiset mekkosetkin sain ujutettua tulevien kaksostyttöjen äidille. Tässä mintunvihreässä kangassuikaleetkin loppuivat kesken, joten etuosan kaksi suikaletta on koottu kahdesta eri palasta. Tätä peittämään ompelin tuon satiinirusetin.


Kaava on oma, vapaalla kädellä leikattu. Jälkeen päin tuli mieleen, että vauvan mittasuhteet ovat aika erilaiset kuin aikuisen, joten mekoilla olisi pitänyt olla enemmän leveyttä suhteessa pituuteen. Nyt nämä kaikki taitavat olla enemmän sellaisia puoliväliin säärtä yltäviä kolttuja. Eipä siinä sinänsä kai mitään vikaa, kun annoin mekot jo vastasyntyneille. Eiköhän tällainen arviolta 62/68-senttiselle tarkoitettu vaatekappale mene jossain vaiheessa kesää päälle.

Värihaasteessa on nyt huhtikuussa vihreät vallalla. Ensin ajattelin, että ei tämä kangas sovi julkaistavaksi vihreän kuussa, koska mielikuvat huhtikuun vihreästä ovat tiukasti toisenlaiset. Onpa hyvä, että Hommahuone haastaa minut ja monet muut läpi vuoden!

1 kommentti:

Sanne-Maija Morelius kirjoitti...

Hienoa, että olet jo näin aikaisessa ja tämä väri käy todella hyvin vihreään huhtikuuhun. Sävyjähän on vaikka kuinka. Taidokkaasti olet käyttänyt pienetkin palaset. Tuota vaatteiden pienuutta jaksaa kyllä aina ihmetellä. Kiva, kun olet mukana :)