sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Uusi hupparikokeilu tiikerillä (jämähaaste2017, tammikuu)

Tämän hupparin kappaleet taisin leikata jo viime vuoden puolella, mutta vuodenvaihteen sähläys unohdutti tämän kaappiin ja lopuksi odottelin sopivan väristä lankaa tulevaksi. Tammikuun haasteeseen tämä olisi kuitenkin sopinut loistavasti, sillä Kangashamereilta tullut matala pala (muistaakseni 40 cm) sekä kaapeissa lojuneet vuorit naitettiin kyllä aikamoisella kangastetriksellä toisiinsa. Hihojen raidatkin kaivelin kaapin uumenista.

Tetriksen innostus laantui, kun saumuroin palasia yhteen; hupparin palat ovat ihan erivärisiä keskenään. En tiedä, oliko kangas kakkoslaatua vai voiko syynä olla eri suuntaan leikkaaminen? Trikoossa? Vetskarinkin ostin joskus kauan sitten Kangashamstereista. Illalla otetuissa kuvissa tätä ei sentään huomaa.


Taskuistakin sain kohtalaisen onnistuneet. Ainoastaan pitäisi saada varmuutta näkyvään tikkiin. Nyt se näyttää vähän lapsen piirtämältä suoralta viivalta.


Hupparia oli ihan kiva tehdä, vaikka taaskaan en jaksanut ohjeita lukea lehdestä. Laitoin muistiin kuvan siitä, miten voi yksinkertaisesti vuorittaa hupparin. Tässä siis molemmat osat tehty valmiiksi, ja kiinnitetty toisiinsa helmaresorista. Tämän jälkeen ompelin kiinni vetoketjun osat nurjalta puolelta. Käänsin vuorin hupparin sisälle ja tikkasin hupun etureunat, resoria hupun etureunaan ja taiteilin sekä hupun että vetoketjun samalla päällitikillä viimeistellyksi. Viimeiseksi sitten kiinnitin resorit hihansuihin (eli niiden takia ei ole kääntöhuppari).


Kaavana Ottobren Block Stripes (1/2015) ja kokona 92 cm, joka vielä käy juuri senkokoiselle lapselle. Taskut menevät jatkoon, mutta tuo korkea kaulus vähän epäilyttää käyttömukavuudessa.

Ei kommentteja: