torstai 9. helmikuuta 2017

Kankaiden yön painajainen

Niinhän siinä kävi, että sormi kliksutteli aika napakasti tässä eräänä perjantaina. Lauantaina alkoikin sellainen morkkis, että sakset viuhuivat isompien kankaiden kimpussa. Olen vähän pelännyt tarttua omiin vaatteisiin tarkoitettuihin kankaisiin, ettei sitten vaan mene pieleen. Onneksi tämä onnistui säällisesti, ja sain ainakin yhden kankaan tieltä pois ennen kuin seuraavat saan postista haettua.
EK:sta hain juuri ennen Kankaiden yötä näitä ihania Poppyn Origamilintuja. Tätä vaaleanpunaista taisin ottaa 1,5 metriä ja sitten äkkäsin mallinuken päällä samaisen valkoisena ja vein tuhkatkin pesästä. Eihän siinä järkeä ole, mutta ainakin oli helpompi saksia tämä vaaleanpunainen. Mutta missä mielenhäiriössä otin vaaleanpunaista? (Koska mallinuken päällä oli kivasti yhdistetty harmaaseen takkiin, jollainen kotoa löytyi) Ja mun käytössä heti likaantuvaa valkoista? (Koska valkoinen näytti paremmalta kuin jo leikattu vaaleanpunainen). Kaavan pohjana oli Modan pitsimekko (3/2012), josta tein loppujen lopuksi koon 36, vaikka yleensä kyllä isommat koot sopivat paremmin alaosiin. Kaavaa muokkasin kuitenkin aika rajusti yläosasta: lyhensin muutaman sentin sekä olkapäiltä että alaosan helmasta ja näin ollen myös kaula- ja käsiaukkoja avarsin. Resoria en laittanut minnekään, kun ei oikein ollut sopivanväristä valmiina, vaan käytin Punatukan ja kahden karhun ohjetta kankaalla huolitteluun. Vaatii vielä hieman harjoittelua eli neulaamista, että saan rypyttömän version. Vielä olisi voinut selästä pikkasen muotolaskoksilla napsaista sekä hihoja kaventaa, mutta jotain on jätettävä seuraavaankin kertaan.


3 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Kaunis mekko. (:

Annika kirjoitti...

Ihana! Ja nyt tuli tarve lähteä Eurokankaaseen tuon kankaan perässä, vaikka mun tosiaan täytyis ehtiä ensin ommella kotona olevista kankaista ennenkuin ostan lisää... :D

Kotikutoista kirjoitti...

Kiitos, Pipo-otus ja Annika! Kyllähän munkin piti paastota kankaista, kun tuli ostettua, mutta olen jo Kankaiden yön jälkeen taas sortunut kuoseihin. Suurimmaksi osaksi olen kuitenkin ostanut vain sellaisia, mitä olen tarvinnut vanhojen valmiiksi saattamiseen. Niitä ei lasketa! Että jos hihat vaikka johonkin odottelevaan, ja sitten siitä lopusta kahdesta metristä voi jotain uutta tehdä?