lauantai 7. maaliskuuta 2009

Lämmin kauratyyny

Vatsaa alkoi kipristellä, joten kaivoin laatikosta söpön sydänkankaan, josta äkkiä hurautin lämmittimen. Kauranjyvät olivat odottamassa kaapissa käyttötarkoitustaan, mutta en ollut saanut aikaiseksi tyynyä, vaikka vilukissa olen.


Tyynyssä on sisäpussi, jotta kauranjyvät eivät tunge läpi. Ensi kerralla ajattelin suunnitella jonkin systeemin, jolla ulkotyyny olisi vaihdettava. Täytyy vain miettiä, mikä kestää lämmityksen mikrossa. Tyynyn täytin puolilleen jyvillä ja ompelin kiinni. Mitat ovat 20 cm* 50 cm.

Mikrossa kauratyyny lämpiää 600 W teholla noin neljä minuuttia. Uunissa lämmitys 75-125 asteessa 20-30 minuuttia. Tyyny kannattaa suojata esimerkiksi foliolla, kun uuniin laittaa. Kylmäpakkauksenkin tästä saa, kun käyttää pakastimen kautta.


2 kommenttia:

rinkku kirjoitti...

Hei! millaset kankaat valitsit sisäkankaaksi? onko tyyny täynnä jyviä vai onko se jaettu kahteen osaan? aloitteleva ompelija ajatteli tehdä näitä joululahjoiksi :P

Kotikutoista kirjoitti...

Sisäkankaana on ihan tavallista lakanakangasta eli puuvillaa. Tyynyä ei ole mitenkään jaettu, ja mun mielestä toimii näin hyvin. Jos haluaa jaon tehdä, kannattaa varmaan laittaa kolmeen osaan; jos vaikka niskalla käyttää, ei tyhjä kohta tule juuri keskelle. Itse ompelisin sisätyynyn sulkemisen jälkeen vain päältä varoen jyviä.

Kuten mainittu tuossa uudemmassa kauratyynyssä, tekisin mitoiltaan hieman pidemmän tyynyn. Ja päällisen tein kuten tyynyliinan. Näin sen saa helposti pestyä. Kilo kauranjyviä riittää.