maanantai 20. huhtikuuta 2009

Peikkopöksyt


Pikkusisko on oleillut Ranskassa tämän kevään ja visiittinsä päätteksi on aikomuksissa tavata Ranskan-serkkua, joka on muutama kuukausi sitten saanut lapsen. Ja isosisko valjastettiin sekä tekemään jotain vauvajuttuja pienelle että tuomaan Suomesta jotakin perisuomalaista, mutta aikaa kestävää syötävää. Mitäköhän se sitten olisi? Suklaata ja lakua? Mikä muu kestää hyvin kuukauden? No, tässä kuitenkin aikaa kestävät villikset vauvalle:


Idea näihin villapökiin tuli Magian maailmasta.

- Ohje: Drops Studio, BabyDROPS nro 18-19
- Lanka: Drops Alpaca, väri 7323
- Menekki: 150 g
- Puikot: sukkapuikot nro 3,5 ja 4
- Lisäksi: huovutusvillaa ja kaksi nappia

Muuten tein housut ohjeen mukaan, mutta puoleenväliin vyötäröresoria ensin kavensin joka kuudennen silmukan ja seuraavalla kerroksella lisäsin samaan kohtaan yhden, jotta sain narukujan. En ymmärrä, kuinka nuo housut vain resorilla pysyisivät ylhäällä. Henkseleitäkin ajattelin, mutta siihen eivät komerosta kaivetut langat riittäneet. Malliin lisäsin tietenkin vielä tuon hännän. Aloitin kahdeksalla silmukalla ja kolmella sukkapuikolla pyöröneuleen. 17 senttimetrin aikana kavensin silmukat nollaan tasavälein.



Huovutukset on tehty ihan saippuahuovuttamalla. Sydämet ja taskun tein huovuttamalla neliön, jonka sitten puolivälissä huovutusta leikkasin muotoon. Huovuttamalla vielä vähän lisää ei tullut liian teräviä sivuja. Hännän huovuttamisessa käytin vähän lankaakin, kun epäilin, että pysyykö tupsu vain huovuttamalla villalangassa. Alimmat kerrokset siis ompelin kiinni, ja päälle koitin muotoilla hännänhuippua. Ajatuksissa oli vähän enemmän mansikanmuotoinen, mutta kyllä se tuollaisena pitkulanakin kelpaa. Häntä on vain muutamalla pistolla kiinni, että se on helppo irrottaa, jos alkaa menoa haittaamaan. Kuvauksen jälkeen kirjailin etupuolen taskuun vielä lapsosen nimen ja kiinnitin yhden napin. Tässä sydänyksityiskohdassa näkyy parhaiten villiksien väri:

Ei kommentteja: