torstai 23. heinäkuuta 2009

Kortteja, pompuloita ja pirtanauhaa


Joulukortteja on valmistunut kirpparille vietäväksi. Näitä tuli tusina, kokeilin vähän eri värisillä pahveilla ja leimasimilla, mutta päädyin pääosasssa painamaan kultaa valkoiselle.Toiselle pikkusiskolle lupasin pompuloita, jotka eilen illalla väkersin alta pois, kun kankaat ja pompulat sain haltuuni. Aion kyllä yhden tuollaisen punavalkoraidallisen ottaa tekopalkaksi. Punaiset olivat niin joustavaa kangasta, että vaikka laitoin tukikankaan alle, venyminen näkyy. Vähän alta pilkottaa valkoinen kangas.


Pari viikonloppua sitten olin Toisen perheen mökillä, ja siellä poikaystävän sisko näytti, kuinka pirtanauhaa tehdään. Innostuin hirmuisesti. Tekisi mieli kovin tehdä noita pirtanauhoja, mutta en keksi, mihin niitä voisi oikeasti käyttää. Niihin kuluu niin mukavasti jämälankojakin. Kuvan nauha on aika ohut, ja leveämpikiäkin nauhoja saisi tehtyä, mutta kun en ole oikein vyöihminen. Pitäisi keksiä, mihin tuollaisia voi käyttää. Ideoita?

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kivoja kortteja! Pirtanauha myös hieno, eikös tuollaisessa ole kova homma? Tai mulla on sellainen käsitys, että on aikaavievää puuhaa. Voisikohan tuota ommella vaikka koristenauhaksi johonkin? Tai tehdä avaimenperän.. Joku ripustuslenkki esim. pussukkaan, meikkilaukkuun,tms.

Kotikutoista kirjoitti...

Pirtanauha valmistuu tosi nopeasti, kun se on noin kapea. Eniten aikaa menee kuvion suunnitteluun ja lankojen pujotukseen. Riippuu tietenkin langan paksuudestakin. Mutta siis hyvin nopeastikin saa aikaan. Ja kiitos ehdotuksista! Varsinkin meikkilaukun suun kiertävä nauha ja sitten ripustuslenkiksi muotoutuva vois olla tosi kiva!