perjantai 2. lokakuuta 2009

Syksyistä ja pehmeää -tästä pidän


Tämän villapaidan tekemisen aloitin jo toukokuussa virkkuukerhomme mökkiviikonloppuna. Valmiina se on ollut jonkin aikaa, mutta koulu- ja työkiireiden takia paita on jäänyt kuvaamatta. Tänä aamuna sitten oli aikaa räpsiä. Tykkään tosi paljon syvästä violetin väristä, vaikken yleensä lilaa päälleni laitakaan. Alpakkalanka on todella lämmintä, niin että tällainen vilukissakin pärjää.


Ohje: Kotiliesi nro 21 / 2008
Lanka: Drops Alpaca 4400, 23 & 30 / 10 cm, 50 g = 180m
Menekki: 300 g (M)
Puikot: 2,5 - 3


Jouduin taas vähän venkslaamaan ohjeen kanssa, kun se ei ollut maailman selvin. Sain kiinni kuviosta, ja sitten vuorottelin palmikoita, oikeita ja vääriä sekä reikiä sinne tänne miten sattui. Villapusero neulottiin hihasta hihaan T:n malliseksi, ommeltiin kasaan ja lisättiin resori alas ja kaulus ylös. Kaikki kuusi kerää sai mukavasti kulumaan, kun päätti, että kauluksesta tulee tasan sen kokoinen, kun lanka antaa myöten. Etukappaleessa on vähän kavennuksia ja levennyksiä kaula-aukon kohdalla, mutta muuten muotoilua ei ole.

Tämä on lemppari tällä hetkellä!

6 kommenttia:

Sari. kirjoitti...

Ihana villapaita! Etenkin sen väri! ♥

Kotikutoista kirjoitti...

Väri on todellakin ihanan syvä. Se on kirkas, muttei silmiinppistävä.

Miina kirjoitti...

Joo tosi hieno paita! :) Pitää varmaan itsellekin tehdä jotain samantapaista, alkaa olla niin kylmää jo!

Miina kirjoitti...

Tosi hieno paita! :) Olis minunkin lempipaita, jos tollaisen saisin aikaiseksi!

Kotikutoista kirjoitti...

Kiitos!

Eila kirjoitti...

Tosi kiva paita, pitääpäs yrittää löytää tuo lehti kirjastosta. Olikohan se just Kotiliesi jonka ohjeella tein viime talvena tunikan ja ohje oli väliin aika suurpiirteinen.