perjantai 2. huhtikuuta 2010

Inspiraatio tilauksesta!

Olen tekemässä boleroa, jossa on aivan ihana ympyräkuvio. Muutaman viikon ehdin jo miettiä, kuinka tuon kuvion saisi mukavasti johonkin muuhunkin neuleeseen. Vielä on mietinnän alla pipo, tumput ja kaulaliina, mutta Jatta antoi vinkin sukkiin.
Torkkupeitosta jäi sopiva määrä lankaa, joten tekaisin tällaiset villikset, vaikka taitaa niiden aika jo olla ohi. Onpahan ensi vuodeksi. Lanka on siis Nallea ja alle kerä eli 100 g meni. Puikkoina kolmoset, koska tykkään tiheästä neuleesta.
Alkuun loin 50 silmukkaa ja sitten tikutin tuota kuviota. Kuvio ei taida olla tekijänoikeuksien alainen, joten uskallan kertoa muillekin, että se tehdään seuraavasti: nosta kolme silmukkaa neulomatta puikolle, vedä oikeanpuoleisin kahden muun yli ja palauta kaksi silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle. Neulo sitten yksi oikein, tee langankierto ja neulo yksi oikein. Väliin tein aina kaksi nurin, niin että kokonaissilmukkamäärä oli jaettava viidellä. Tuon kuvion tein joka neljäs kerros. Muuten siis aivan perussukka.
Katsotaan, mitä saan aikaan asusterintamalla tämän kuvion kanssa.

Ei kommentteja: