sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Joululahjoja 6: Sytykeruusut


Kummille, vanhemmille, Toisen vanhemmille ja siskolle sekä kummitytön perheelle askartelin tänä jouluna monessakin blogissa vilahtaneita sytykeruusuja, joiden ohje löytyy esimerkiksi täältä.
Heinäkuusta lähtien keräsin munakennoja. Joulun alla piti suorastaan kääntyä lahjansaajien puoleen, jotta olisin tarpeeksi saanut ruusuja kasaan. Itse tein ainakin niin tiukkoja paketteja, että kuuden munan kennosta tuli vain pari ruusua. Yhteensä tein yli sata sytykettä, ja kyllä aatonaaton steariinin keittelyt alkoi jo hieman kyllästyttää.

Kynttilät ostin ihan käyttämättöminä kaupasta, kun ei mulla tuollaista määrää jämiä ollut, puhumattakaan edes hieman samanvärisistä. 15 cm:n pöytäkynttilä ei riittänyt kuin 16-17 ruusuun. Kastelin ensimmäisellä kerralla ruusut lähes läpikotaisin ja toisella vain puoleenväliin. Kuvassa värinä on joulunpunaista kynttilää, joka tummemmassa kennossa on jopa hieman harmahtava, vaaleammassa enenmmän punainen.
Sitten vain ruusukkeita lasimaljoihin ja koristeltuihin pahvilaatikoihin ja vastaanottajille. Mä toivon, että näillä syttyy yhtä hyvin kuin blogeissa on kehuttu. Itse en päässyt kokeilemaan.


4 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Hei, blogillasi on sama nimi kuin minun sivuillani :)
Kotoisa valinta, sinä helsingissä, minä täällä susirajalla (entinen helsinkiläinen). Kommenttilootassa on jokin hämminki, eipääse kommentoimaan, harmi!

Kotikutoista kirjoitti...

Kyllä kommentit toimii, mulla on vain esitarkastus päällä. =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Erinomaisen hyviä sytykkeitä! Kohta loppuvat, kun ei raaski käyttää lasimaljakosta. Ovat myös kauniita koristeena.
t. Äippä

Kotikutoista kirjoitti...

Kyllä niitä äiti lisää saa, kun vaan kananmunia tarpeeksi syö! Älkää heittäkö sitä kattilaa vaan menemään, niin ei tarvi toista uhrata.