lauantai 17. joulukuuta 2011

Uusi keittiö

Lokakuun lopussa aloitettiin keittiön pintaremppa, ja on se onneksi ollut valmiskin jo jonkin aikaa. Ensin revittiin ihana, mutta niin epäkäytännöllinen liukuovi keittiön ja olohuoneen rajalta irti. Tuloksena 5 cm lisätilaa ja kokonainen seinä, jolle voi ripustaa työhuoneessa odottavat kaapit. Viikossa pakkeloitiin ja maalattiin niin katto kuin seinät, ja hiottiin kaikki 13 kaapinovea ja 5 vetolaatikkoa. Tässä keittiö ennen:Katto oli aivan harmaa, joskin se lähti osittain puhtaaksi keittiömyrkyillä. Sininen taas on mun inhokkiväri. Harmaaseen taittava seinissä olisi vielä mennyt, mutta kun se tai kaapinovet eivät todellakaan olleet noinkaan siistinnäköisiä kuin kuvissa. Ja tuota vaaleanpunaista kaakelia sinisten ovien kanssa mä en vaan voi ymmärtää. Kaapinovista löytyi useampia kerrostumia: tummansinistä, keltaista ja alkuperäinen vaaleansininen viimeisimmän vaaleansinisen lisäksi.


Me ajateltiin rohkeasti kokeilla hennanväristä maalia seuraavaksi. Putkiremppa on tulossa muutaman vuoden päästä, joten nyt oli aika revitellä. Onneksi joulu on tulossa.
Seinän väriin oon erittäin tyytyväinen. Jälkimmäisessä kuvassa näkyvä alkuperäisen kaapiston runko maalattiin harmaalla kalustevärillä, jota kaupassa katsottiin luonnonvalkoiseksi. Mutta onneksi se sopii hyvin seinään. Kattoon tietenkin valkoista. Kaappien ovia maalattiin iltapuhteiksi keittiön lattialla, muutama kerrallaan. Aikas punertava se on, mutta onpahan nyt sävysävyyn vessan kanssa.


Verholautaa ei olla vielä saatu tehtyä, kun se edellinen jäi vähän lyhkäseksi oven poiston jälkeen. Eipä näin talvella liikoja paista sisään. Tarkoituksena olisi koota pitsiverho ikkunaan sukulaisten ja tuttavien tekemistä liinoista. Lamppu on kirppislöytö, jonka aion muuttaa kynttilälyhdyksi, kun saan tehtyä keittiön lampun valmiiksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mun alko tehdä mieli marianneja. :D