keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kirjahylly

Tämän lupasin tehdä jo yli vuosi sitten makuuhuoneeseen. Vihdoin se on valmis, eikä kiukkuakaan juuri tehdessä esiintynyt. Makkarissa on siis palkin ja työhuoneeseen vievän seinän välissä noin 18 cm:n syvennys, jonka päätin jo esittelyssä täyttää puolikkaalla kirjahyllyllä. Kirjahyllyn päälle saatiin jo aikoja sitten Toisen mummon tekemä ryijy, ja sen perusteella sitten määräytyi kirjahyllyn korkeus.


Isä hankki ja sahasi laudat, Toisen kanssa kohdistettiin ne ja tehtiin ruuveille ja tapeille poranreiät. Minä maalasin ja yhdessä laitettiin kasaan. Vastaan hankasi seinät ja lattia, jotka todettiin toisiinsa nähden aivan vinoiksi. 

Hieman päänvaivaa aiheutti oma vaatimus siitä, että hylly olisi uudelleen kasattava. Oikealla kuvassa näkyy ovenkarmi, joka estää tehokkaasti sen, että hyllyn olisi voinut vain työntää paikalleen. Osaset piti nostella karmin ohi yksitellen. Lopulta päädyttiinkin kulmarautoihin hyllyjen kannattimina, koska se nyt oli vain helpoin vaihtoehto. Ulkokulmiin laitettiin sentään ruuvit, mutta aika hyvin tuo pysyy kasassa seinien puristuksessa - olkoonkin, että ne seinät ovat aivan vinot.

Kirjojakin mahtuu vielä!

Ei kommentteja: