keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Miten mä aina olen myöhässä?

Musta tuntuu, että kaikki työt, joita esittelen, ovat muhineet kaapissa kuukausia elleivät vuosia. Jää aina jostain yksityiskohdasta kiinni, että saan ne valmiiksi. Joskus sitten sisuunnun siihen, että kaappi on täynnä keskeneräisiä töitä ja saan valmiiksi jotakin.


Tämä mekko oli tarkoitettu mun kummitytölle, joka nyt on jo tokaluokkalainen. Vai olikohan se alun perin takki? No, joka tapauksessa ei taida mahtua, ei. Eikä taida miellyttääkään enää. Mekko-osan olin jo tehnyt valmiiksi, ja yhtenä iltana totesin, että tämä viedään nyt pikaisesti päätökseen. Miten siitä saa vähimmällä vaivalla kelvon?


Rajua kavennusta ja sileää neuletta. Aamulla viimeistelin virkkaukset pään- ja hihanteihin, kiinnitin napit. Parempi siitä tuli, kuin osasin odottaa. Mutta ei enää ikinä, ikinä mitään mohairiin viittaavaakaan (tämä tosin oli akryylia). On tosi rasittavaa lankaa neuloa ja korjauksia on mahdoton tehdä ja nenää kutittaa.

Mekkoon taisi mennä kolme kerää ja puikot jotain kolmosen luokkaa. Malli on siis omasta päästä, tuo aaltokuvio löytynee jokaisesta pitsineulekirjasta. Mekko on 50 cm pitkä ja yläosan leveys on 19 cm. Ja eiköhän tämäkin mene sinne kirkon keräykseen, ellei joku kaveri tai sukulainen huuda hep.

Ei kommentteja: