keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Onnistunut haalarikokeilu

Juhlat oli tulossa, joten kokeilin kaupan isommista haalareista pienennetyllä kaavalla ensin arkihaalareita. Aikas mukavat tuli, vaikka itse sanonkin. Erityisen mieluiset haalarit ovat siksi, että ne on myös tosi yksinkertaiset tehdä. Jatkuvat keskeytykset vaativat nopeasti valmistuvia töitä, mutta kyllä mun suoritusmieli aina on tykännyt tällaisista kerralla valmiiksi -töistä, vaikka olenkin harjoituttanut sitä myös neulo puoli vuotta -töillä.


Kangas on EK:n palalaarista. Yleensä tykkään lapsilla värikkäistä, mutta toisaalta on ihan kiva, että noita kuviollisia trikoita on tasapainottamassa jotain hieman rauhallisempaa. Tämä harmaa sammari oli kyllä ihan huippu! Melkein tekisi mieli tehdä itsellekin siitä palasta jotain!


Etukappale koostuu kahdesta osasta eli lappuosa on leikattu erikseen. Lappuosa on kaksinkertainen.
Etukappaleen alempaan osaan tuli pienet muotolaskokset, ja vyötärön kohdalla on sivuilla pienet ulokkeet, jotka mahdollistivat reunan kauniin kääntämisen (ulokkeet siis käännetään sisäpuolelle, sisälappuosan päälle).

Takaosa on yhdestä palasta, mutta leveän kuminauhan rypytys katkaisee selän kahteen osaan. Pepun paikkeilla on valetaskut eli läpät ommeltuna päälle. Takaosan vyötärölle, sivulle, on etuosasta poiketen lisätty suorakaiteiset lisäkkeet nepille. Takaosan yläosa on kaksinkertainen kuten edessä, ja olkahenkselit ommeltu yhdellä kertaa sisään. 

Neppejä on siis sivuissa yhdet ja henkseleissä kiinnityksenä. 


Takaosan yläosa on kivan ylhäällä, etteivät henkselit tipu. Myös rypytys selässä tekee haalareista istuvammat, ja sivunepeilläkin voi jonkinverran säätää omalle lapselle sopivaksi. En kuitenkaan vielä keksinyt, miten kaavaa pitäisi muuttaa, jotta tuo rypytys ei saisi tuollaisia pusseja takapuolelle. Tietysti muotolaskoksilla saisi pussit pois tai rypyttämällä vain tosi kevyesti. Vaikka haittaako tuo?

Ei kommentteja: