perjantai 2. lokakuuta 2015

Kaikkea sitä pitäis tehdä

Virittelin ensin seinälle ihan vain koristeltua kartonkia, johon ajattelin post it -lapuilla merkitä kaikki tekemättömät työt. No, se ei ollut kovin kaunis, enkä halunnut tuhatta nastanjälkeä meidän seinään. Kaupassa (ihan Prismassa) sattumalta näin korkkitaulun, jonka nappasin oitis mukaan.


Tuollaisenaan se ei oikein sopinut mun silmään, mutta onneksi valmistaja oli jättänyt puun käsittelemättä. Hinkkasin siihen purkin pohjalta Bloomin Tuohi-vahaa, jota olen käyttänyt jo syöttikseen ja pinnikseen (Syöttötuolissa vaha on raapiutunut pois kohdin. Ilmeisesti kyse on ollut huonosta lakan poistosta, koska märkä rätti ei kaikille alueille ole saanut kulumaa aikaan. Pinniksessä ei edelleenkään ole moitittavaa.) Kokeilin samalla, miten vaha käyttäytyy tuossa korkissa.


Korkki värjäytyi mukavasti, eikä vaha tunnu rapisevan siitä pois. Pinta kuivui melko tasaiseksi, vaikka yritin kyllä muutenkin väriä saada saman verran koko pinnalle. Ensin suojasin korkin maalarinteipeillä, mutta kuten kuvasta näkyy, niiden repiminen pois aiheutti myös korkin repeytymisen.  Siistimpi oli kuitenkin tapetinpala kehyksissä.


Tapetinpalan mittaamisessa oli tietenkin oltava hieman tarkkana, semminkään kun taulun raamit eivät olleet millilleen suorassa. Innoissani kiinnitin tapetin kaksipuolisella teipillä pintakuivaan (mutta sisämärkään) tauluun, joten seuraavana päivänä se kupruili ja nyt siinä on muutama ryppy. Muutaman päivän kuluttua koko tapetti irtosi. Joko mun teippi on tosi huonoa, teippi ei tartu vahaukseen tai ylipäätään korkkiin ei ota kiinni. No, peittyyhän tuo kaikki noihin lappuihin. Tuo kuvissa näkyvä tilanne kun on hyvin kaunisteltu totuus.


Onhan sitä kaikenlaisia muistilappuja tietokoneen näytölläkin, mutta ne ovat mun mielestä sekavia ja edellyttävät aina sen koneen avaamista, mikä ei ole päivittäistä nykyään. Lisäksi musta on ihan kiva, että voin tekemisen jälkeen fyysisesti siirtää jutut roskakoriin lapun muodossa.

Ei kommentteja: