torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uutta vuotta! (värikylpy)

Jos minä en saanut itsetehtyjä joululahjoja aikaan, niin poika teki vauhdilla kuusi. Apuna oli täyttä mangososetta (Pirkka), johon oli sekoitettu minimaalinen hippunen lääkehiiltä (apteekki) tummemman vihreän aikaansaamiseksi, sekä karpalojauhetta.


Kartongit maalarinteipillä kiinni pöytään, taiteilijalle ruokaessu päälle ja lusikka käteen. Poika ei ilmeisestikään tykkää sotkea käsiään soseeseen (tämä on todettu syksyn aikana värikylvyissä, joissa maalattiin jaloilla liukastellen), joten kuminen pullasuti tuli tarpeeseen. Karpalojauhe oli miellyttävämpi kosketella.


Lopuksi sitten äiti siivoaa seinää ja lattiaa, irrottaa varovaisesti teippejä, kiinnittää taideteokset fiksatiivilla, hankkii passepartout't ja käärii sellofaaniin. Ihmeitä tekee muuten nuo karmit ryhdikkyydelle! Tauluksi asti en viitsinyt kehystää, kun en ole mitenkään vakuuttunut, että kaikki haluaisivat meidän lapsen "taidetta" seinälleen. Harmi, ettei kuivuneista töistä tullut otettua kuvaa. Nämä märät eivät ihan ole totuudenmukaisia.


Jos intoutuu enemmänkin maalaamaan, kannattaa koittaa pelkkää lääkehiiltä tai sahramia suurustettuna, punajuurta, mustikkaa, aroniaa, puolukkaa, mustaviinimarjaa... Tekstuuria saa karpalo-, puolukka- ja mustikkajauheesta tai korppujauhosta. Jotkin värit saattavat hajota ajan myötä. Ensimmäinen mangosose ainakin haihtui todella hailakaksi, mutta toivon, että kunnollinen määrä fiksatiivia on tämän toisen erän pelastus.

Ei kommentteja: