torstai 9. kesäkuuta 2016

Turkoosin äärelle (kesäkuun värihaaste)

Kierrätysryhmästä sain viime syksynä ilmaiseksi pyöränistuimen Pojalle. Koko talven sen vähän jo kärsinyt pehmuste majaili mun käsityökaapissa, kunnes ajattelin tehdä tilaa. Tällainen muovinenhan on hyvin vettä kestävä, mutta ei.


Mun pyörä on turkoosi, joten kuun värihaasteessa etsin sille kaveria. EK:n palapuoli oli päättänyt ystävät mun puolestani, joskin tästä kankaasta oli tullut osa mun laareja jo kauan sitten. Toista tämä väriyhdistelmä jotenkin puistatti, joten kotiin kangas ei päätynyt.


Tämä oli yhtä yksinkertaista kuin syöttötuolin pehmusteen uudelleenverhoilu:  mäjäytetään solumuovi kankaalle ja leikataan saumavaroilla. Takapuolelle muistetaan tehdä pitkä keskikohta, jotta kangas voidaan katkaista ja palat ommella reunat käännettynä hieman päällekkäin. Näin ei tarvita mitään kiinnityssysteemejä. Merkitään sekä etu- että takapuolelle napinläpireiät turvavöille ja siinä on.


Paitsi että ei ollut. En tiedä, oliko kankaassa valmistusvirheitä vai olinko itse sohinut saksien kanssa, mutta jouduin paikkaamaan puolen tusinaa reikää ennen kuin tämä oli valmis. Siinä oli langanvaihdoissa hermoissa kiristelemistä, kun tietenkin jokainen purkauma oli eri värillä. Jos kuvaa katsoo, O:n alapuolella on yksi paikkaus. Onpahan ainakin uniikki!Ja sit menoks!

1 kommentti:

Sanne-Maija Morelius kirjoitti...

Onpas fiksua päällystää uudelleen, tulee heti ihan erilainen ilme.