tiistai 21. helmikuuta 2017

Voitto rullapäärmeestä

Mä kuvittelin rullapäärmeen olevan salatiedettä ja sekoittavan saumurin aivan kokonaan, mutta loppujen lopuksi se olikin ihan helppo juttu. Kaapissa on valehtelematta ollut kaksi vuotta muutaman sauman paita valmiina, koska en ole uskaltanut huolitella sen helmaa, hihansuita ja kaulusta oikein mitenkään.


Jotain joustavaa keinokuitua ostin aikoinaan EK:n palalaarista, ja piirsin kaavat vanhan henkkamaukan mukaan. Paidasta tuli ihan kiva, mutta kääntäminen olisi ollut liian tönkköä huolitteluun. Sitten olen vain ihmetellyt, että miten tuon kanssa nyt eläis.


Eräässä ompeluryhmässä oli rullapäärmehaaste ja yhteen lastenvaatteeseenkin (tulossa kesäkuussa) piti päärmettä koittaa, joten aloin ohjekirjaa tavaamaan. Ja sitten se olikin vain neulan poistaminen ja muutaman vivun kääntö! En tiedä, onko tuota varaa säätää, mutta ainakin mun molempiin tarkoituksiin sain ihan säällisen lopputuloksen. Kaikkein vaikeinta koko rullapäärmeessä oli pujottaa se neljäs saumurilanka takaisin (ja ottakaa huomioon, että se todellakin oli se neljäs eli viimeinen ja helpoin!). Jippii, taas yksi kammo selätetty!

Ei kommentteja: