perjantai 23. kesäkuuta 2017

Jämähaaste2017, kesäkuu: Krtek - ainoa tsekinkielinen sana, jonka tiedän

En muista tehneeni tästä kankaasta mitään, mutta ilmeisesti olen, sillä kangas ei enää ollut suorakulmainen, kun aloitin saksimisen näihin haalarishortseihin. Ainakin muistan ostaneeni kankaan joskus kirpparilta. Kesä yllätti taas ompelijan, joten pistin kappaleiksi vanhaa Marimekkoa kevyisiin ja vaaleisiin kesähousuihin. Oikeastihan me tarvittais pitkiä vaaleita pöksyjä ja lierihattu (isompi vanha kun jonnekin hukkui), mutta vaikea on tarttua pakkoihin.


Shortsihaalarit on mukavia nekin kesällä, mutta mieluummin sitä käyttäisi auringolta ja punkeilta suojaavia asuja. Sellaiset on saksittu, että ehkä kohta. Yhtä kaikki tämäkin on pihalle, kun en ole puutarhaan oikein mitään keksinyt tehdä. 


 

Kaavana on OB:n Krtek (3/2017), koossa 98. Lahkeita pidensin, jotta ne saa käännettyä ylöspäin kouruksi. Näin maksimoin hiekkalaatikon hiekat eteisen lattialla. Olkanauhat lyhensin vain yhteen kokoon sopiviksi, ja mittauksista huolimatta liian lyhyiksi. Otin sitten takaa vähän ylemmäksi sen jälkeen, kun olin ristiompeleet kiinnittänyt. En muuta enää. Neppeinä kamit. Ei kommentteja: