keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Kerralla kolmelle eli kangas kaapista käyttöön

Pojalle tein Raw Edge Detailsia mukaillen (OB) isokauluksisen kollaripaidan koossa 110 cm. Jäljelle taisi alkuperäisestä jäädä vain hihan kiinnitys etu- ja takakappaleeseen, sillä lyhensin kaikkia osia 10 cm, lisäsin kauluksen (leikattu pystyyn 25 * 55 cm; kaksinkertainen) ja suurensin kaula-aukkoa sen mukaan (kaula-aukon pituus olisi saanut olla huomattavasti pienempi) sekä ompelin pitkän resorin helmaan. Toivottavasti se vähän lörpähtää tuosta. Muistaakseni se on NOSHia, joten välttämättä niin ei käy.

Sovituskuvia täällä ja täälläPikkupökien kaavana oli OB:n Diagonal koossa 56 (1/2016), josta jätin sivusauman pois kohdistamalla yläreunan n. 5,5 cm päällekkäin ja alareunan 2,5 cm päällekkäin. Pituutta vähensin kankaasta, mutta lisäsin resorilla. Eli tässäkin alkuperäistä vain nuo haara- ja etusaumat. Luulen, että kooksi tuli lopulta vähintäänkin 62.

Vanhat tunikat olivat kiristäneet jo hetken verran, kun tein tämän origamitunikan pohjalta, mutta levensin alaetukappaletta melkein suorakaiteeksi ja lyhensin muotolaskoksia. Lisäsin yhdet muotolaskokset molemmille puolille. Nyt on hyvin tilaa loppuun asti, kun maha ei kovim isoksi kasva. Tällaisessa mallissa on ikävää se, että tää käy vain vähän aikaa niin, että istuu kunnolla. Sellaiset sivurypytykset tai ylipäätään löysät mallit menee hieman pidempään - pienemmästä vatsasta isoon. 


Kaikissa on kuosikankaana Mummolan tuntua kollarina, tunikan alaosa taitaa olla Kangaskapinalta. Kuvanlaatu on luokattoman huonoa, mutta kolmatta kertaa en enää jaksanut lähteä leikkiin. 

EDIT 21.2.2018: Olkoon tämä nyt tammikuun haasteeseen osallistuminen.


Ei kommentteja: