tiistai 20. helmikuuta 2018

Stokkeilu jatkuu: Newborn setin päälliset

Tuolien lisäksi ostettiin alun ruokahetkiä helpottamaan myös Newborn set, johon tein vaihtopäällisen itse. Jos vaikka säästyisi sitä paksumpaa beigeä pesemästä muutaman kerran. Lastentarvikekaupassa vilkaisin, että irtosuojat on venytetty muotoonsa FOE:lla ja valjaiden kohdalla oli vain jokin läppä koko alueella. Musta se vaikutti kuitenkin hankalasti paikallaan pysyvältä (muistikuvan mukaan kiinni vain ylhäältä ja alhaalta, muttei sivuilta), joten päädyin sitten vielä hankalampaan käsinhuolitteluun; jokaisen viisipistevaljaan reiän pistelin kaksinkertaisella ompelulangalla tiheästi ympäriinsä. Miksiköhän sellaista pistoa kutsutaan?
Muuten päällisen tekeminen olikin aika helppo projekti, kun vain kaavat sai piirrettyä. Muutama tunti meni siihen, että kontaktimuovilla jäljensin kaavoja siitä perusbeigestä pehmusteesta ja sitten siirsin ne kaavapaperille. Ensi kerralla pitää muistaa laittaa sentti lisää tuo kuppiosan sisäreunojen yläosaan, sillä nyt se vähän kinnaa. Kaavat näyttivät suunnilleen tältä, jos joku leikkiin ryhtyy:


EK:sta ostin Finlaysonin harmaata Coronnaa. Sain alennuksen jostain mustasta tahrasta, mutta enpä sitä leikatessani muistanut. Onneksi ei ihan kovin näkyvä ole. Jos tahraa ei ole, 65 senttiä täysleveää (145 - 150 cm) puuvillaa riittää. Aika ohuehkoa saa olla, jotta kaukalon saa vielä asettumaan tuoliin kiinni. Sen lisäksi tarvittiin FOEta 85 senttiä ympärykseen ja 8,5 * 4 valjassuojiin (jotka ehdin jo jonnekin hävittää).


Kaukalo näyttää oikeasti tosi pieneltä (meillä on hyvin pieni nukke), mutta hyvin siihen on puolivuotias kummityttö mahtunut, joskaan ei näin lappeellaan enää viihtynyt. 

EDIT 12.5.2018: Kaavat voi ilmeisesti ostaa täältä.

Ei kommentteja: