keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Rymyhousuja

Joustoa, joustoa. Pääsee touhuamaan pitkin itse tehtyjä ratoja kotona ja päiväkodissa. Ja osaa pukea ja riisua nämä itse. Aivan hurjan kauniita näistä ei tullut, mutta ajavat asiansa hyvin. Päiväkotiin on näin ompelijan näkökulmasta mukavampi laittaa vähemmän onnistuneita töitä, kun ei paljon ketsuppi- tai maalitahrat haittaa.


Näihin yritin jotain erilaista tekemällä polvipaikat ja vyötärön eri kankaasta. Polvipaikat on ehkä vielä ihan jees, mutta vyötärö näyttää siltä, kuin kangas olisi loppunut kesken. Se ei loppunut, vaan sain siitä vauvalle vielä housut. Ois varmaan pitänyt tehdä samanlaiset polvipaikat kuin niihinkin pöksyihin. Pisarakangas on muistaakseni Majapuulta, harmaa trikoo ehkä EK:sta.


Hieman on vielä pitkät (110 cm) ja vyötäröltä isot, vaikka aiemmista viisastuneena olin laittavinani  muutaman sentin lyhyemmän kumpparin vyötärölle. Sen sijaan harmaissa loppui kangas kesken, joten niistä tuli oikeanpituiset (104 cm).


Näissäkin kaavana on OB:n Mukavat (1/2018). Pojalle annoin valinnanvapauden taskukankaan suhteen, ja hän poimi muutamasta vaihtoehdosta nuo sulat. Mustavalkoinen on kyllä hyvä valinta, niin paitakaveriksi sopii useampi vaihtoehto. Harmitti vietävästi, että housuihin riitti just eikä melkein puntinpäät samasta kankaasta, kun kerrankin mulla olis ollut täydellisen väristä resoria (ks. taskunsuut).


Kolmanteen kollarihoususatsiin kankaat jo saapuivat, joten jos niitä tehdessä nyt sitten keskittyisi a) pituuteen, b) vyötärönympärykseen ja c) vähiin kerroksiin (jotta ei tarvitse monta päivää housuja kuivattaa.

Ei kommentteja: