keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Niin kuin kaktus ja pystykauluspaita

Kyllä kai ne kesähelteet vielä palaavat? Tein isommalle Linus-kauluspaidan (OB 3/2018) ja pienemmälle Krtek-lappuhaalarit (OB 3/2017). Vaikka hieman varon pukemasta lapsia aivan samanlaisiin vaatteisiin, niin on se kyllä kätevää, kun kangaspalasta jää vain kämmenen kokoinen pala haaskuuseen (eli päiväkotiaskarteluun). Laiskana en myöskään jaksa osaa jättää kaappiin roikkumaan odottamaan aikaa, että toinen on kasvanut ulos kuosista, vaan teen samoilla langoilla.



Kaktus-kangas on viime kesän Jättirätti-löytö. Tein paidan kesän tarpeeseen eli koossa 104 cm. Aika passeli tuli metrin pätkälle. En ihan tiedä tuon tarkkaa mittaa.



Pienemmän haalarin kooksi valitsin 68:n, jotta menee sitten loppukesästäkin, mutta voi olla, että saumat irvistelevät silloin haaroista. Vaippa ei muistaakseni ollut kovin täynnä kuvaushetkellä, mutta housut tuntuvat kiristävän pepusta. Vai onko se vain tuo asento? Henkseleissä on säätövaraa. 


Ohjeesta poiketen tein taas lapun kaksinkertaisena, kun on niin siistimpi mun mielestä. Näistähän tein jo juoksevan ja vaipattoman versiot viime kesänä.


Edit 10.7.2018 Sovituskuva paidasta


Ei kommentteja: