lauantai 28. heinäkuuta 2018

Niin kuin neuvolakortin kannet

Tein sellaisetkin turhakkeet kuin neuvolakorttien kannet. Siinä mielessä ihan hyvät ompelukset, että testailin, miten nahkapaperi ja kristallimuovi toimivat, eikä mennyt hermo jotain laukkua väsätessä. Ihan en vielä päässyt perille siitä, miten vältän syltyt nurjalla puolella, vaikka nahkaneulalla ja leivinpaperilla aika pitkälle pääsikin. Ilmeisesti nahkapaperin pitäisi koko ompelun ajan olla kosteaa, mutta mulla pääsi kuivumaan.


Nimet kirjailin korttien etukansiin käsin ja kaksinkertaisella tikkauslangalla. Piirsin peilikuvana takapuolelle kirjaimet ja lävistin nahkapaperin piikillä (esim. Kam-neppien tai pitsinnypläyksen). Reunat vetelin ompelukoneella. Kristallimuovia laitoin sisään suojaamaan neuvolakorttia mahdolliselta kastumiselta. 


Jämistä ompelin myös painolelun lapselle tarhaan. Ajatuksena siis olisi, että tämä sylissä voisi jaksaa istua hetken pidempään vaikka maalatessa. Applikoin silmät naamaan, ujutin narunpätkän naaman ja kasvojen väliin ja tein läpsykkäjalat. Alapuolella on vetskari, jotta riisipussin saa irrotettua lelun pesua varten. 


Tätä voi toki käyttää myös kylmä- tai kuumapussina.

14 kommenttia:

Maarit / MaarItse-blogi kirjoitti...

Superhyvä idea tuo painolelu! Olen erityisopettaja, ja tuota voisin joidenkin oppilaiden kanssakin kokeilla. Voisitko tehdä siitä postauksen erikseen, niin ei tarvitsi pyörää keksi enää uudelleen? ;)

Inka kirjoitti...

Onpa kivat kannet neuvolakorteille!

Emma kirjoitti...

Tyylikkäät kannet! Nahkapaperi ja kristallimuovi onkin miulle ihan vieraita materiaaleja.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Tosi tyylikkäät kannet! Nahkapaperi on minulle uusi tuttavuus, mukava nähdä, mitä siitä voi tehdä :)

Melissa kirjoitti...

Kaunis neuvolakortin suoja :)

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Näppärät nuo neuvolakortin kannet. Suojaavat hyvin korttia laukussa. Ja miten söpö lelu!

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Neuvolakortin kannet on juuri tarpeelliset, kivemmat kuin muovilärpykkä 😄 Tuo painolelu on hieno ja käytännöllinen!

Sormustin kirjoitti...

Tosi kivat! Mulla neuvolakortin kannet on olleet to do -listalla sen 6 vuotta 😆 nahkapaperista tuliskin kivat. Tuo painolelu on mainio idea!!

Sanna_Kototeko Blog kirjoitti...

Tyylikkäät kannet! Nahkapaperi on tosi kiva materiaali. Se kasteleminen on kyllä aika must. Etenkin, jos ompelee jotain isompaa, jota pitää pystyä kääntelemään jne.

Kotikutoista kirjoitti...

Kiitos kaikille! Nahkapaperi on tosiaan kiva ja siisti matsku noihin kansiin, kunhan vain pääsee sinuiksi sen ompelun kanssa. Vettä ja vettä!

Voin yrittää lätkäistä tuon painolelun kaavat jokin ilta koneelle, kun ehdin. Siihen kyllä saattaa mennä aikaa. Idea on juurikin joltakulta erkkaopelta, mutta en kuolemaksenikaan muista mistä. Saattoi olla, että luin jotain kirjasta, että koirapainolelua oli käytetty rauhoittamaan ryhmässä lasta; kaikki toki saivat sen vuorollaan syliinsä, ettei yhtä leimattaisi.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Nahkapaperista olen joskus kuullut, mutta kristallimuovista en. Kivat kuoret. Tuota ideaa voiskin kokeilla. Kiitos ideasta.

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Minkä kokoinen/painoinen tuo painoeläin on? Meillä poika tykästyi painokissaan sopeutumisvalmennuskurssilla, mutta ovat järkyttävän kalliita ostettuna!

Kotikutoista kirjoitti...

Kaavat mahtui A4:lle eli sanoisin, että kolme- nelivuotiaille. Painosta en osaa sanoa, kun meillä ei ole keittiövaakaa... Kissa tai koira voi siinä mielessä olla käytännöllisempi, että jalat saa roikkumaan sylin yli, jolloin ehkä pysyy paremmin paikallaan. Nyt vain piti saada Ötökkä.

muntaipale kirjoitti...

Kivoja molemmat! Hyvä idea tuo painoeläin.